Світоліна опустилася на одне місце в оновленому рейтингу WTA

Світоліна опустилася на одне місце в оновленому рейтингу WTA

Наша спортменка займає 6-е місце в списку найсильніших гравців планети

У понеділок жіноча Тенісна асоціація і чоловіча Асоціація тенісистів-професіоналів опублікувала нові версії рейтингів за підсумками найпрестижнішого у світі турніру Вїмблдону, що завершився напередодні, повідомляють офіційні сайти організацій. Кращою тенісисткою України як і раніше залишається Еліна Світоліна, яка опустилася з п'ятого на шосте місце.

У Топ-100 також знаходиться Леся Цуренко, яка, навпаки, поліпшила свій рейтинг на шість позицій - із 35-го на 29-те місце. Катерина Бондаренко опустилася зі 112-го на 113-те місце, а Катерина Козлова зробила ривок одразу на 36 місць вгору, піднявшись ііз 150-го на 124-те місце.

Найсильнішою тенісисткою світу вперше у своїй кар'єрі стала Кароліна Плишкова з Чехії, на рахунку якої, до речі, немає жодної перемоги на турнірах серії "Великого шолома". А на минулому турнірі Вімблдон-2016 вона взагалі вибула з боротьби у другому колі. Плишкова скористалася невдачами та втратою великої кількості очок румунки Сімони Халеп (2) і екс-першої ракетки світу німкені Ангелік Кербер (3). Британка Джоанна Конта посідає четверте місце в рейтингу, а переможниця Вімблдону-2017 Гарбіньє Мугуруза з Іспанії піднялася відразу на 10 місць - із 15-го на п'яте. У чоловічому рейтингу першою і другою ракетками світу залишилися шотландець Енді Маррей (Великобританія) та іспанець Рафаель Надаль.

Переможець Вімблдону-2017 і новоспечений рекордсмен за кількістю титулів на турнірі (8) Роджер Федерер з Швейцарії піднявся з п'ятого на третє місце і помінявся місцями зі своїм співвітчизником Станісласом Ваврінкою. Четверте місце у Новака Джоковича із Сербії.

Єдиний представник України в топ-100 Олександр Долгополов опустився з 84-го на 89-те місце. В свою чергу, Ілля Марченко піднявся зі 117-го на 112-е місце, а Сергій Стаховський - з 122-го на 114-те.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: