Трансфертною угодою московського «Спартака» зацікавилася бельгійська прокуратура

Трансфертною угодою московського «Спартака» зацікавилася бельгійська прокуратура
Софіан Ханні
Фото ФК «Спартак»

Скандал у Бельгії набирає оберти

Трансфер капітана бельгійського «Андерлехта» Софіана Ханні у московський «Спартак» згадується у масштабному розслідуванні, яке правоохоронні органи Бельгії проводять щодо декількох клубів і футболістів національного чемпіонату.

Як повідомляє видання La Libre, «Спартак» оголосив про перехід Ханні у січні, угода з 27-річним півзахисником розраховано на три з половиною роки.

Федеральна прокуратура Бельгії повідомила про обшуки та затримання в межах розслідування справи про можливі фінансові махінації та фальсифікації у чемпіонаті країни з футболу. Крім Бельгії, обшуки пройшли у Франції, Люксембурзі, Чорногорії, Сербії, Македонії та на Кіпрі.

За даними РИА «Новости», розслідування справи почалося ще у 2017 році на підставі матеріалів, наданих відділом федеральної поліції у боротьбі з шахрайством у спорті. Слідство, зокрема, передбачає, що деякі агенти гравців приховували комісії, які стосуються трансферів.

З 29 затриманих у справі осіб 19 були пред'явлені звинувачення у співучасті у злочинній змові та відмиванні грошей. Серед фігурантів справи – впливовий футбольний агент Могі Байят, якого підозрюють у маніпулюванні трансферами для підвищення розміру комісій.

Серед затриманих також значаться тренер футбольного клубу «Брюгге» Іван Леко, колишній генеральний менеджер «Андерлехта» Герман ван Хольсбек, кілька арбітрів і футбольних агентів.

За версією слідства, агенти гравців створили якісь фінансові схеми для приховування маніпуляцій і використовували для цього юридичні особи у Франції, Британії та Люксембурзі.

Окрім того, розслідування виявило масштабну схему організації договірних матчів, оплата яких проводилася через Кіпр, Сербію та Чорногорію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: