Тренер «Арсеналу» запевняє, що здолав коронавірус

Тренер «Арсеналу» запевняє, що здолав коронавірус
Артета - здоровий

Трохи позитиву у стрічку на тлі пандемії SARS-CoV-2

Головний тренер лондонського «Арсенала» іспанець Мікель Артета повідомив про своє одужання від коронавірусу та розповів, що з ним було.

«Зараз у мене все добре, я відчуваю, що видужав. Мені треба було три або чотири дні, щоб симптоми пішли. Я став відчувати себе набагато краще, у мене більше енергії. І тепер я дійсно дуже добре себе почуваю», - розповів тренер.

Також Артета розповів про початок хвороби: «Все сталося дуже швидко. У вівторок вдень я відчув себе не дуже і пішов до лікаря, але його не було на місці. Після тренування мені подзвонили з ради директорів, коли я їхав в машині. Мені сказали, що президент «Олімпіакоса» Евангелос Марінакіс здав позитивний тест, і всі, хто був у контакті, в небезпеці.

Наступного дня у нас була гра проти «Манчестер Сіті», і, очевидно, ми не могли піддати ризику безліч людей, нічого не сказавши. Минулої середи я здав тест, мені поставили діагноз в п'ятницю, і ми повинні були повідомити про це в Прем'єр-лігу, що мій тест дав позитивний результат. Очевидно, що всі, хто був у контакті зі мною, мали потрапити на карантин, і, отже, ігри повинні були бути припинені », - розповів Артета.

Зазначимо, що Артеті 37 років - він у чудовій фізичній формі й має гарний імунітет, в нього не було хронічних захворювань, тому іспанський фахівець не перебував у групі ризику. Але він міг заразити інших. Саме в цьому полягає найбільша небезпека SARS-CoV-2 - у людей досі не виробився імунітет ло вірусної інфекції й вони можуть знову й знову хворіти.

Нині у Великій Британії складна епідеміологічна ситуація - в країні біля 6000 тисяч хворих та 281 летальний випадок. Тих, хто вилікувався - менше сотні, але серед них є Артета.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: