Тренер з шахів: Ми хочемо, щоб українським шахістам створили належні умови для підготовки

Тренер з шахів: Ми хочемо, щоб українським шахістам створили належні умови для підготовки
Марія Музичук

Стало відомо, чому Марія Музичук пропустила командний чемпіонат Європи

Відома українська шахістка Марія Музичук пропустила командний чемпіонат Європи з шахів через борги міністерства молоді та спорту України.

Про це у четвер, 9 листопада, під час прес-конференції заявила мама та тренер спортсменки Наталя Музичук.

«Міністерство молоді та спорту України має борг перед Марією за матч проти китаянки Хоу Іфань, який відбувся у Львові. Якщо відверто, ми вже готові закрити очі на цей борг, тільки хочемо іншого відношення до нас», - сказала вона.

«Якщо в інших видах спорту, які не так прославляють Україну, як шахи, чиновники знаходять можливості покращити умови, то у шахах ситуація не найкраща. Марія й надалі буде грати за збірну України, однак ми хочемо, щоб нашим спортсменам створили належні умови для підготовки», - додала вона.

За словами Наталії, українські титуловані шахісти їздять на змагання за власні кошти.

«Для прикладу, коли Анна летіла в Іран на чемпіонат світу, то їй оплатили дорогу лише в одну сторону і дали добові на один день. На жаль, за 25 днів, коли там була Анна, до неї з міністерства молоді та спорту України навіть ніхто не зателефонував. За таке ставлення до спортсменів в іншій країні міністр спорту добровільно покинув би свою посаду», - зауважила вона.

«Ще одна проблема в тому, що у міністерстві усі проблеми перекидають на федерацію шахів, а там говорять, що в усіх проблемах винне міністерство. Не вкладається в голову те, що на чемпіонат світу в Сочі Марія їздила за власні кошти, а після перемоги на ньому отримала премію лише 25 тисяч гривень», - підсумувала Наталя Музичук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: