У допінг-пробі російського бобслеїста знайшли відразу три заборонені препарати

У допінг-пробі російського бобслеїста знайшли відразу три заборонені препарати
Максим Бєлугін. Фото: РИА Новости

Мова йде про Максима Бєлугіна та його пробу, яку він здав після Олімпіади у Сочі

Повторна перевірка проби російського бобслеїста Максима Бєлугіна, яку він здав під час зимових Олімпійських ігор 2014 року у Сочі, дала позитивний результат.

Про це повідомило джерело з оточення спортсмена.

За його інформацією, у ній виявлено три компонента так званого «коктейлю Родченкова» - тренболон, метенолон та оксандролон.

За словами джерела, це перший випадок, коли «коктейль Родченкова» виявлено у пробі у повному складі – раніше виявлялися лише його окремі елементи.

За твердженням Григорія Родченкова, створеною ним комбінацією речовин користувалися переважна більшість російських олімпійців.

При цьому прес-аташе Федерації бобслею та скелетону Росії Анна Макарова підкреслила, що раніше Максим Бєлугін на значився у списку спортсменів, які, як стверджує Григорій Родченков, брали його «коктейль».

«Тому зараз не хотілося б коментувати цю інформацію. Спочатку ми хотіли б ознайомитися з рішенням Міжнародного олімпійського комітету й у повному обсязі побачити суть претензій до Максима», - сказала вона.

Як стверджує співрозмовник з оточення спортсмена, при первинній перевірці його проби у сочинській філії Московської лабораторії у лютому 2014 роки жодних слідів заборонених препаратів знайдено не було. Однак у 2017-му лабораторія у Лозанні все ж знайшла у ній сліди заборонених речовин.

Нагадаємо, МОК назве імена допущених російських спортсменів на Ігри-2018 не пізніше 28 січня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: