У гравця збірної України є два роки, щоб відмовитися від бразильського громадянства

У гравця збірної України є два роки, щоб відмовитися від бразильського громадянства
Марлос у боротьбі за м'яч. Фото ФФУ

Якщо Марлос хоче бути українцем, то від бразильського паспорта йому треба відмовитися

У новоспеченого півзахисника збірної України Марлоса є два роки для того, щоб відмовитися від бразильського громадянства.

Міграційний юрист Любомир Кузюткін поділився інформацією з приводу деталей отримання паспорта, звернувши увагу, що півзахисник міг у найкоротші терміни отримати документ.

«На сьогодні в Україні дуже великі черги на отримання внутрішнього паспорта, так і біометричного. Основна затримка у тому, що пакет документів проходить багато інстанцій, і ніхто не поспішає з підписанням цих документів, і коли вони доходять до президента, то там вони лежать ще довше. Стандартно ця процедура займає до року, але на практиці буває і півтора-два роки», - сказав юрист в інтерв'ю «Профутболу».

«Якщо Марлос подав документи на отримання біометричного закордонного паспорта, він міг отримати його у дуже короткий термін. Питання в тому, що інші люди стоять в чергах і отримують його набагато пізніше», - додав він.

Разом з тим, однією з умов отримання громадянства є відмова від іншого. Перед тим, як стати громадянином України, Марлос мав бразильське громадянство. За словами юриста, у вінгера є два роки для того, щоб від нього відмовитися.

«Однією з умов отримання українського громадянства є надання зобов'язання про відмову від іншого громадянства. З того моменту, коли Марлос стає громадянином України, протягом двох років він повинен відмовитися від свого бразильського громадянства. Якщо він не надасть докази відмови від громадянства Бразилії, він автоматично втрачає громадянство України», - зауважив він.

Марлос виступає у чемпіонаті України з 2012 року, коли він перебрався у «Металіст» із «Сан-Паулу». А у 2014 році він змінив харківський клуб на «Шахтар».

У нинішньому сезоні півзахисник зіграв у 13-ти поєдинках за «гірників» у всіх турнірах, у яких відзначився п’ятьма забитими м'ячами.

Нагадаємо, «Главком» розповідав, як соцмережі відреагували на інформацію, що Марлос став українцем.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: