У прем'єрному спринті сезону українські біатлоністки не потрапили у топ-10 на Кубку IBU

У прем'єрному спринті сезону українські біатлоністки не потрапили у топ-10 на Кубку IBU
Марія Панфілова. Фото ФБУ

У спринті Марія Панфілова стала 12-ою, а інші українки опинилися за межами двадцятки

У жіночому спринті на першому етапі Кубку IBU, який стартував у Шушені, склад української команди був більш представницьким, ніж у хлопців.

П'ять із шести дівчат мають за плечима старти у Кубку світу, а також набрані кубкові очки та навіть подіуми у змаганнях найсильніших, інформує офіційний сайт Федерації біатлону України.

Формально по позиціях у фінішному протоколі дівчата справді виступили краще. Але сильний поривчастий вітер ставить хрест на спробах будь-якого об'єктивного аналізу гонки.

Найкращою у команді стала Марія Панфілова, якій, єдиною серед українок, вдалося хоч якось впоратися з несприятливими погодними умовами - два промахи та 12-й результат на фініші.

Решта дівчат фінішували за межами двадцятки найсильніших. Юлія Журавок з п'ятьма незакритими мішенями зуміла за рахунок кращої щвидкострільності на дві секунди обійти Ольгу Абрамову, у якій на один промах менше, і на чотири секунди – Яну Бондар з її шістьма колами штрафу. На фініші українки посіли, відповідно, 28-е, 29-е та 32-е місця.

Ще трохи нижче, і також лише з 50% влучань, розташувалася Надія Бєлкіна – 38-й результат. Найменш досвідчена серед українських дівчат Марія Кручова у підсумку стала 53-ою.

У таких умовах вдалося закрити всі 10 мішеней росіянці Уляні Кайшевій. З такою точністю вона отримала чисту перемогу, більш ніж на 40 секунд відірвавшись від найближчої конкурентки, якою стала норвежка Текла Брюн-Лі з одним промахом.

У п’ятницю у Шушені день відпочинку, а у суботу чоловіки та жінки ще раз позмагаються на дистанції спринтів.

Нагадаємо, українські біатлоністи провалили дебютний спринт сезону на етапі Кубку IBU.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: