У сезоні-2018/19 у Прем'єр-лізі України також виступатиме 12 клубів

У сезоні-2018/19 у Прем'єр-лізі України також виступатиме 12 клубів
Генінсон, Павелко та Бандурко

А от у сезоні-2019/20 функціонери спробують повернути у вищий дивізіон 16 команд

Участь у нараді, яка відбулася у середу, 8 листопада, взяли президент ФФУ Андрій Павелко, перший віце-президент ФФУ, керівник Робочої групи з реформування системи змагань у професіональному й аматорському футболі України Олександр Бандурко, президент УПЛ Володимир Генінсон, керівники клубів УПЛ та співробітники УПЛ.

Про це повідомляє офіційний сайт української Прем'єр-ліги.

Ключове питання, яке було винесено на порядок денний, стосувалося рішення виконавчого комітету ФФУ від 20 червня 2017 року щодо проведення реорганізації системи змагань у професіональному та аматорському футболі України.

Користуючись ключовими принципами – не збільшувати штучно кількість професіональних клубів та підтримати клуби, які прагнуть стати професіоналами – після ряду зустрічей і засідань робочих груп присутнім було запропоновано на розгляд робочий варіант реформи.

Ключові пункти полягали в наступному:

- в УПЛ залишається 12 клубів із перспективою збільшення кількості учасників до 16-ти;

- Першу лігу представлятиме 18 клубів;

- клуби Другої й аматорської ліг виступатимуть у НФЛ (національній футбольній лізі) – 3 групи по 16 учасників.

Загалом присутні позитивно сприйняли пропозицію щодо реорганізації системи змагань, на реалізацію якої відводиться два роки.

Не менш актуальним було й питання щодо формату змагань на сезон 2018/2019 років. У наступному сезоні кількість учасників УПЛ залишиться незмінною.

Та головна мета – повернутися до формату із 16-ти командами у сезоні-2019/20 за умови, що клуби, які отримають право на підвищення у класі, відповідатимуть мінімальним критеріям атестації для клубів УПЛ.

Нагадаємо, що у нинішньому сезоні – 2017/18 – у розіграші Прем'єр-ліги беруть участь 12 клубів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: