УЄФА не дозволив соціальній мережі безкоштовно транслювати матчі Ліги чемпіонів

УЄФА не дозволив соціальній мережі безкоштовно транслювати матчі Ліги чемпіонів

Facebook не вдалося переконати чиновників з УЄФА

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) відповів відмовою на прохання Facebook надати можливість безкоштовно транслювати матчі європейської Ліги чемпіонів у країнах, де телемовники не володіють правами на трансляцію.

Соціальна мережа запитувала дозволу на показ спортивної події в Індії та Колумбії. За задумом Facebook, такий хід міг би збільшити популярність і вплив УЄФА за межами Європи, повідомляє Advanced Television.

Коментуючи ситуацію, аналітики банку Exane / BNPP заявили, що УЄФА опинився у ситуації, характерній для багатьох правовласників, коли доводиться робити вибір між зростанням аудиторії та монетизацією.

На думку експертів, вартість прав на показ контенту буде продовжувати рости, що призведе до додаткового тиску на телемовників, які втрачають аудиторію через перехід на ОТТ-сервіси.

Водночас, Netflix та Amazon значно збільшують витрати на контент власного виробництва. Відтік аудиторії позбавляє традиційне ТБ, особливо безкоштовне ефірне мовлення, бюджету на новий контент.

Частково телемовників рятує локальний контент на мовах країн-споживачів, проте Netflix і Amazon і в цій області швидко нарощують виробництво.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: