Українці встановили два рекорди на чемпіонаті світу з пауерліфтингу

Українці встановили два рекорди на чемпіонаті світу з пауерліфтингу

Загалом українські спортсмени вибороли вісім нагород.

В Орландо (США) відбувся чемпіонат світу 2017 з пауерліфтингу серед юнаків, дівчат, юніорів та юніорок, який приніс Україні чотирьох чемпіонів і двох рекордсменів.

До складу української збірної увійшли 11 спортсменів. Спортсмени вибороли 8 нагород: 4 золоті, 3 срібні й 1 бронзову, а також встановили 2 рекорди.

Окрім того, чоловіча юніорська команда посіла друге командне місце, поступившись лише двома балами збірній команді США.

Юніор Костянтин Мусієнко (83 кг) "вижав" 275 кг у вправі жим лежачи, і тим самим встановив світовий рекорд у відкритій віковій категорії. Костянтин виборов чемпіонський титул із результатом триборства 872,5 кг.

Другий рекорд на рахунку юніорки Тетяни Шлопко. Вона встановила рекорд Європи серед юніорів: з особистою вагою 47 кг Тетяна присіла зі штангою вагою 165 кг. Сума триборства теж є рекордною для її вікової категорії у Європі - 420 кг. Виконавши всі три вправи з найкращим результатом, Тетяна стала чемпіонкою світу.

Ще два золота здобули юніори Данило Ковальов (102 кг) та Олександр Титаренко (120 кг). Останній представник юніорів Андрій Шевченко (+120 кг) здобув срібло.

Серед срібних призерів у національній збірній також юніорка Дарія Бражник (43 кг) та представниця вікової категорії "дівчата" Дарія Русаненко (63 кг). Бронзу здобула для української збірної Руслана Краснова (72 кг) у віковій категорії "дівчата".

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: