Українки вибороли дві медалі на етапі «Діамантової ліги» в Римі

Українки вибороли дві медалі на етапі «Діамантової ліги» в Римі

Ольга Земляк та Юлія Левченко отримали бронзові нагороди

Фіналістка Олімпійських ігор з бігу на 400 метрів Ольга Земляк  на другому поспіль етапі «Діамантової ліги» ввійшла до трійки призерів, а Юлія Левченко  таким же виступом відкрила свій сезон у найпрестижнішій легкоатлетичній серії міжнародних комерційних турнірів.

У травні Земляк почала «діамантовий» сезон з блискучого часу і третього місця на етапі у Шанхаї. 8 червня, у Римі, вона знову фінішувала третьою. Цього разу українка подолала дистанцію за 51,08 с. Швидше це зробили лише олімпійська чемпіонка, американка Наташа Гестінгс (50,52 с) і призер Олімпійських ігор Новлін Вілльямз-Міллз з Ямайки (51,04 с).

Натомість Юлія.Левченко після "бронзового" виступу на чемпіонаті Європи у приміщенні лише відкривала літній сезон. Два дні тому вона взяла участь у командному чемпіонаті України, а вже сьогодні залишила за спиною відразу кількох титулованих суперниць, включаючи олімпійську чемпіонку іспанку Рут Бейтіа, і з другим результатом у своїй кар’єрі посіла третє місце (1,94 м).

Зазначимо, що від особистого рекорду, показаного минулого року у Луцьку, 19-річну Юлію відділив лише один сантиметр.

Зауважимо, що ще дві українки виступали у секторах для стрибків з жердиною і потрійного стрибка.
Марина Килипко  з результатом 4,40 м розділила сьоме місце зі стрибків з жердиною з британкою Голлі Бредшоу і швейцаркою Ніколь Бюхлер. Перемогла з найкращим результатом сезону у світі гречанка Єкатеріні Стефаніді (4,85 м).

Ольга Саладуха  почала змагання з потрійного стрибка з двох заступів, після чого виконала результативну спробу на 13,75 м. На жаль, цього результату не вистачило для потрапляння у першу вісімку, яка продовжувала боротьбу на римському етапі. Наша співвітчизниця дев’ята, а перемогла венесуелка Юлімар Рохас (14,84 м).

.


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: