Українських спортсменів позбавлено двох медалей Олімпіади-2008 через допінг

Українських спортсменів позбавлено двох медалей Олімпіади-2008 через допінг

Наталія Давидова і Денис Юрченко приймали речовину турінабол

Міжнародний олімпійський комітет випустив реліз, в якому оприлюднив чергову порцію результатів перевірок допінг-тестів у спортсменів за підсумками попередніх Олімпіад, де згадав імена трьох українських спортсменів, двоє з яких призери Ігор, повідомляється на офіційному сайті МОК.

За результатами додаткових перевірок допінг-проб на Олімпіаді-2008 у Пекіні, медалей позбавлено штангістку Наталію Давидову та стрибуна з жердиною Дениса Юрченка. Давидова завоювала бронзу, виступаючи у змаганнях у ваговій категорії до 69 кг. Юрченко у стрибках із жердиною також завоював бронзу.

В організмі спортсменів виявлено турінабол. «МОК просить Національний олімпійський комітет України посприяти в оперативному вилученні у Давидової та Юрченка олімпійських медалей та відповідних документів», – наголошується в релізі. До списку МОК потрапила й Віта Паламар – українська стрибунка у висоту на Олімпіаді-2008 посіла п'яте місце. В організмі спортсменки також виявлено турінабол. Пекінський результат Паламар анульовано, українка має повернути диплом за високе місце на Олімпійських іграх.

Олімпіада в Пекіні відбувалася 8–24 серпня 2008 року. На тих Іграх збірна України завоювала 7 золотих, 5 срібних і 15 бронзових нагород (27) і посіла 11-те місце у загальнокомандному заліку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: