Український атлет Проценко на характері став другим на етапі Діамантової ліги

Український атлет Проценко на характері став другим на етапі Діамантової ліги
Андрій Проценко увірвався на фінальний етап Діамантової ліги
IAAF

Андрій показав однаковий результат з переможцем

Український висотник Андрій Проценко посів друге місце на етапі легкоатлетичної Діамантової ліги в Парижі.

У столиці Франції завершувався «регулярний чемпіонат» найпрестижнішої в світі легкоатлетичної серії і Проценку потрібно було підтверджувати свої амбіції на фінальний етап.

Українець, як і більшість його конкурентів, впевнено стартував з висоти 2,15 метра, а потім з першої спроби також підкорив 2,19 м і 2,23 м. Першу помилку Проценко допустив на 2,26 метра, взявши висоту з другої спроби. На 2,28 м замахнулися п'ять спортсменів.

Якщо переможець змагань канадець Майкл Мейсон знову підкорив планку з першої спроби, то його конкурентам це не вдавалося. Однак Проценко зумів перелетіти планку з третього стрибка. Третім, хто взяв 2,28 м став росіянин Ілья Іванюк, але через більшу кількість спроб на попередній висоті він пропустив на друге місце українця, а сам залишився третім. 2,30 м відповідно не підкорилися нікому.

Після цього другого місця Проценко набрав сім сезонних очок і з п'ятого місця відібрався на фінальний етап, який відбудеться в Цюріху (Швейцарія) 29 серпня. Компанію йому складе й Богдан Бондаренко, а ось багаторічний конкурент українця Мутаз Баршим із Катару через травми з 13-го місця в Швейцарію пробитися не зумів.

Крім Проценка, з українців у Парижі виступали Ольга Ляхова та Ольга Саладуха. У секторі для потрійного стрибка українка посіла сьоме місце з результатом 14,30 метра, чого було достатньо для відбору на фінальний етап.

Натомість Ляхова ледь не забігла до трійки призерів на дистанції 800 метрів. Українка більшу частину дистанції бігла в кінці групи, але на останньому віражі додала і чудово прискорилася на фінішній прямій, прибігши четвертою.

Також не можна не відзначити особисту трагедію американки Ревін Роджерс, яка лідирувала по ходу практично всієї дистанції, але віддала всі сили і за 30 метрів до фінішу практично зупинилася. Правда, Роджерс виступить на фінальному етапі в Цюріху, а українці для заповітної вісімки не вистачило двох очок. Правда, якщо брати до уваги конфлікт IAAF із південноафриканкою Кастер Семенею, то цілком ймовірно, що Ляхова свою нагоду виступити в фіналі все ж отримає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: