Український хокеїст зі шведським паспортом пообіцяв привезти Кубок Стенлі в Кропивницький

Український хокеїст зі шведським паспортом пообіцяв привезти Кубок Стенлі в Кропивницький
З Торонто до Детройта Дмитро Тимашов переїхав незадовго до карантину
Фото - NHL.pa

Дмитро Тимашов незадовго до призупинення сезону почав виступати за «Детройт Ред Вінґз»

Форвард команди Національної хокейної ліги «Детройт Ред Вінґз» Дмитро Тимашов пообіцяв у разі перемоги в Кубку Стенлі привезти найпочесніший хокейний трофей в Україну.

Дослівно в коментарі XSport Тимашов сказав: «Моя мама говорить українською мовою. У мене в Україні є дворідні брати, хрещена, ми їздимо туди раз на рік у міжсезоння. Їдемо побачити всіх у Кропивницьки, а потім – відпочивати в Одесу. Коли потрапив в НХЛ, то навпроти мого прізвища був прапор України. Я гордий і мені приємно, що мене вважають українцем. Живу в Швеції, але я – українець. Якщо виграю Кубок Стенлі, то обов'язково привезу його до Кропивницького».

23-річний Дмитро Тимашов – уродженець українського Кропивницького. У ранньому дитинстві переїхав до Швеції, де і почав займатися хокеєм. До 2013 року грав у юніорських та молодіжних командах «Юрґорден» і «МОДО». У Шведській хокейній лізі Тимашов дебютував у складі «МОДО» на наступний день після свого сімнадцятиріччя, 2 жовтня 2013 року, в матчі проти ГВ-71. У січня 2014 року Тимашов був відданий в оренду спочатку до клубу «Мора», а потім в клуб «Б'єрклевен».

Сезон-2014/2015 Тимашов провів у клубі «Квебек Ремпартс» (ГЮХЛК). За «Квебек» провів 66 матчів, в яких набрав 90 (19 + 71) очок. За підсумками сезону він отримав «Мішель Бержерон Трофі» (приз найкращому атакуючому новачкові) та «Кубок RDS» (приз найкращому новачку року).

26 червня 2015 на драфті НХЛ Тимашова в п'ятому раунді обрав «Торонто Мейпл Ліфс». Три сезони Дмитро виступав в АХЛ, за фарм-клуб «Кленових Листків» «Торонто Марліс», а в сезоні-2019/2020 дебютував у НХЛ. За «Мейпл Ліфс» шведський українець у 39-ти матчах закинув чотири шайби і віддав п’ять результативних передач.

Взимку Тимашов перебрався до Детройта і вже зіграв за «Червоні Крила» п’ять матчів.

Зауважимо, що раніше Кубок Стенлі у Києві привозили Руслан Федотенко і Антон Бабчук. А ось вихованець донецького хокею Олег Твердовський, який прийняв російське громадянство, привезти трофей у рідне місто ні в 2003-му, ні 2006-му не вважав за потрібне.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: