В ООН просять забезпечити безпеку спортсменів під час Олімпійських Ігор

В ООН просять забезпечити безпеку спортсменів під час Олімпійських Ігор

Організація прийняла резолюцію про олімпійський перемир'я

Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй в понеділок, 13 листопада, прийняла резолюцію на підтримку олімпійського перемир'я на період проведення зимових Ігор в південнокорейському Пхенчхані, які пройдуть з 9 по 25 лютого 2018 року.

У документі, схваленому без голосування, висловлюється сподівання на те, що змагання будуть сприяти створенню «атмосфери світу, розвитку, терпимості і взаєморозуміння на Корейському півострові і в Північно-Східній Азії.

У прийнятій резолюції Генасамблея закликала держави «дотримуватися в рамках Статуту Організації Об'єднаних Нації - окремо і колективно - «олімпійське перемир'я» в період, що починається за сім днів до початку XXIII зимових Олімпійських ігор і закінчується через сім днів після закриття XII зимових Паралімпійських ігор, які пройдуть в Пхеенчхані», а також« забезпечити безпечний проїзд, доступ і участь в них спортсменів і членів делегацій.

У документі, співавторами якого стали понад 100 країн відзначається, що на стадіоні і олімпійських селах в Пхенчхані буде піднято прапор ООН.

Відзначимо, що за кілька місяців до старту Ігор на змагань продано менше третини квитків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: