В уряді обговорили, як забезпечити трансляцію зимових Олімпійських ігор-2018

В уряді обговорили, як забезпечити трансляцію зимових Олімпійських ігор-2018
Фото: Укрінформ

Держава має забезпечити пряму телевізійну трансляцію зимових Олімпійських ігор у 2018 році

Держава має забезпечити пряму телевізійну трансляцію зимових Олімпійських ігор у 2018 році.

На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко під час наради у четвер, 21 вересня, повідомляє Урядовий портал

«У національних інтересах країни та в інтересах усіх шанувальників спорту забезпечити пряму трансляцію Олімпійських ігор. Незважаючи на всі ускладнення, які ми маємо цього року, в тому числі через реформування суспільного мовника, ми повинні разом знайти рішення і розв’язати цю проблему», - сказав Кириленко.

За результатами наради дано доручення напрацювати спільно з НСТУ проект спеціального урядового рішення, яке дозволить профінансувати у 2017 році внесок на придбання прав на трансляцію в Україні ХХІІІ зимових Олімпійських ігор 2018 року з м.Пхьончхана. 

У нараді взяли участь міністр молоді та спорту Ігор Жданов, представники Національного олімпійського комітету, Міністерства фінансів, Державного комітету телебачення і радіомовлення, Національної суспільної телерадіокомпанії України, компанії «Discovery Communications».

Як зазначалося, Міжнародний олімпійський комітет передав телевізійні та мультиплатформенні права на трансляцію ігор компанії «Discovery Communications».

Для отримання прав на трансляцію в Україні Олімпійських ігор у м.Пхьончхан (Південна Корея) зазначеній компанії має бути сплачено у 2017 році перший внесок в розмірі 600 тис. доларів США.

З огляду на відсутність зацікавленості з боку комерційних українських телеканалів передбачається, що трансляцію Олімпійських ігор буде здійснювати Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ), яка наразі й має придбати відповідні телевізійні права.

ХХIIІ зимові Олімпійські ігри триватимуть з 9 до 25 лютого 2018 року в м.Пхьончхані. Українські спортсмени планують узяти участь в 11 видах спорту із 15 представлених на Іграх (біатлон, лижні гонки, фігурне катання, санний спорт, скелетон, фрістайл, гірськолижний спорт, сноубординг, стрибки на лижах, лижне двоборство, шорт-трек).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: