Валентино Россі: Коли я зрозумів, що сталося, то вже був у повітрі (відео)

Валентино Россі: Коли я зрозумів, що сталося, то вже був у повітрі (відео)

Валентино Россі закінчив гоночний вікенд аварією на початку гонки

Найкраща новина для Валентино Россі після завершення цього вікенду в Японії - залишитись неушкодженим після двох падінь.

Перший раз він впав під час тренування у суботу, 14 жовтня, а вдруге на п'ятому колі гонки у наступний день, коли відновлював позиції після старту із 12-го місця.

Італієць обігнав Алейша Еспаргаро, який їхав дев'ятим, після чого опинився на землі, через що його гонка закінчилась.

«Це була жорстка аварія. Вчора я також впав сильно, але сьогодні падіння було гіршим. Я був позаду Алейша і намагався його обігнати, бо у мене був такий самий темп, як і у нього. Але з лівої сторони у мене взагалі не було зчеплення. Я їхав наче по льоду», - сказав Россі.

«Все відбулося дуже швидко. Коли я зрозумів, що сталося, то вже був у повітрі. У мене все болить, але не так вже й сильно. Удача полягає у тому, що з ногою все добре», - сказав він, маючи на увазі травмовану ногу, яку було прооперовано 1 вересня після переломів великої та малої гомілкових кісток.

Россі скаржився на відсутність зчеплення на своєму мотоциклі.

«У мене не було ані тяги, ані зчеплення. Дуже важливо надати якомога більше інформації інженерам. Наш мотоцикл і задня шина Michelin не працюють добре разом, особливо на мокрій трасі. Нам потрібно зрозуміти, чому», - поскаржився він.

Гонщик Yamaha пояснив свої відчуття на мотоциклі.

«Якщо порівнювати конструкції покришок, то вона відрізняється, вона м’якіша за ту, що була минулого року. Якщо відчуття на мотоциклі відрізняється, виходить існує якась відмінність чи причина», - сказав Россі.

«Навіть Зарко на мотоциклі, який був дуже гарним під дощем, втрачав багато у кінці, дві або три секунди на колі. Зрозуміло, що ці шини не підходять Yamaha, тому що інші їдуть на них добре», - уточнив він.

Зі своїм результатом Валентино навіть математично не може розраховувати повернутись до боротьби за титул чемпіона світу. «Насправді? Вже не можу?», - пожартував італієць, який навіть зараз не відмовляється від боротьби, що «відбувається у кожній гонці, як я завжди роблю, і намагаюсь здобути максимально можливі бали».

Після падіння Россі спостерігав за гонкою у боксах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: