Вибори глави Федерації футболу Києва не відбулися: стали відомі причини

Вибори глави Федерації футболу Києва не відбулися: стали відомі причини

Делегати позачергової конференції ФФК не підтримали рішення про реорганізацію

Реорганізація Федерації футболу Києва в громадський союз і вибори голови спілки, які були заплановані на 1 грудня, не відбулися.

Делегати Позачергової конференції ФФК – колективні члени федерації (представники клубів, місцевих футбольних об’єднань та ДЮСШ) не підтримали рішення про реорганізацію (67 голосів «за» при необхідних 72), оскільки не отримали від керівництва федерації вичерпної інформації про її фінансово-господарську діяльність протягом 2015-2017 років.

Про це розповіли журналістам двоє з трьох претендентів на пост лідера київського міського футболу – відомий гравець і тренер Владислав Ващук та громадський діяч і спортивний менеджер Сергій Харченко.

«Відсутність таких даних створює загрозу недостовірного формування та подальшого затвердження передавального акту, за яким усе майно та кошти ФФК передаються організації-правонаступнику та затвердження якого є обов’язковою умовою для завершення процедури реорганізації ФФК», – повідомили кандидати.

З вимогою надати детальну інформацію щодо фінансово-господарської діяльності Федерації футболу Києва колективні члени ФФК звернулися на етапі підготовки Позачергової конференції. Відповідний лист також підтримали два кандидати на посаду голови федерації Владислав Ващук та Сергій Харченко, які публічно висловлювали свої підозри щодо можливих фінансових зловживань з боку керівництва ФФК. Однак, голова Реорганізаційної комісії та головний бухгалтер організації відмовились надати для перевірки первинні документи бухгалтерського обліку, про що було повідомлено делегатів Конференції.

Крім того, судячи зі змісту фінансового звіту київської організації, виплата матеріальної допомоги її працівникам може спричинити втрату статусу неприбуткової організації. Також існують підозри щодо нецільового використання коштів, наданих Федерацією футболу України на статутну діяльність ФФК.

Саме ці факти і стали причиною відмови частини делегатів Конференції підтримати проведення реорганізації Громадської організації «Федерація футболу м. Києва» в Громадську спілку «Федерація футболу м. Києва». Тому відповідне рішення не отримало достатньої кількості голосів.

Не затвердивши пункту порядку денного щодо реорганізації, Конференція не могла продовжувати розгляд наступних питань порядку денного, у тому числі щодо проведення виборів керівника організації, про що учасників зібрання повідомив директор юридичного департаменту ФФУ Ігор Грищенко, посилаючись на відповідні юридичні норми.

Раніше повідомлялось, що Ващук назвав провокацією розміщення на сайті Федерації футболу Києва інформації від його імені.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: