Білоруси підрахували внесок України у свій хокей

Білоруси підрахували внесок України у свій хокей
Нинішній тренер збірної України Сергій Вітер свого часу грав за Білорусь
Фото - XSport

Одним із шести був нинішній головний тренер збірної України

У різні часи за збірну Білорусі з хокею грало 77 натуралізованих гравців, серед них – шестеро українців. Про це у своєму дослідженні сповіщає провідне спортивне видання країни «Пресбол».

Воротар Олександр Зарудний, оборонець Володимир Переверзєв, нападники Олексій Страхов, Віктор Андрущенко, Олександр Матерухін і нинішній головний тренер збірної України та донецького «Донбасу» Сергій Вітер – такий повний список українців, заграних під білоруськими знаменами.

Також за білорусів грали три канадці, три казахстанці, один американець і відразу 64 вихованці російського хокею.

Зауважимо, що в коментарі тому ж «Пресболу» засудив шлях натуралізації гравців колишній лідер збірної Білорусі Андрій Скабелка: «Масова натуралізація – це шлях сумнівний, і, напевно, в нікуди, - сказав він. - Крапкова, звичайно, може бути, осткільки є позиції, наприклад, воротарська. Коли немає сильної школи або хлопці молоді, їм потрібен якийсь хороший приклад у вигляді іноземного воротаря, який захоче грати. Та не той, яким за 30, і який з'їздить на один-два чемпіонати світу. А якщо йому буде 26-27 років, коли воротар вже сформувався, то це добре».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: