Божевільний футболіст з України та італійська хитрість. Огляд ЗМІ після матчу «Рома» – «Шахтар»

Божевільний футболіст з України та італійська хитрість. Огляд ЗМІ після матчу «Рома» – «Шахтар»
Фото ФК «Шахтар»

«Главком» проглянув ЗМІ Італії, щоб зрозуміти про поєдинок і настрої журналістів більше

В межах найбільш престижного європейського клубного турніру – Ліги чемпіонів – у столиці Італії відбувся важливий для вболівальників донецького «Шахтаря» матч.

Гра «гірників» на «Стадіо Олімпіко» з місцевою «Ромою» принесла один гол. Рахунок 1:0 означає, що в наступний раунд пробився колектив римських «вовків».

«Главком» не полінився «пройтися» по ЗМІ Італії, щоб зрозуміти про матч, який відбувся напередодні, та настрої журналістів більше.

Журналісти Corriere dello Sport подають зважений та аргументований аналіз матчу й відзначають не тільки «своїх», а й окремі заслуги виконавців «Шахтаря».

1_53

«…«Шахтар» діяв за своїм планом, володів «територією», проте майже не зміг створити гостроту в атаці. «Рома» не змогла налагодити контроль м’яча й діяла спочатку аж надто обережно… Важко сказати, яку кількість часу матч «плинув» би за такою течією, якби «Рома» не змогла забити швидкий гол у другій половині матчу. Джеко скористався чудовим пасом Строотмана й переграв П’ятова… Боснійський нападник забив вирішальний гол у протистоянні й заслужено отримує винятково схвальні оцінки. Тепер не хочеться згадувати, що нещодавно Едін ледь не перейшов у інший клуб (мова про те, що в січневе трансферне вікно Джеко активно «сватали» в англійський «Челсі» – примітка «Главкома»)… Проте після забитого голу господарі «сіли» дуже глибоко, й кожна атака «Шахтаря» була серйозним ударом по серцях вболівальників «Роми»… Не можна пройти повз активні дії лівого захисника гостей Ісмаїлі наприкінці матчу, проте його ледь не одинокі зусилля ні до чого не призвели. «Олімпіко» після фінального свистка був спустошений емоційно, але це була приємна втома, перемішана з великою радістю…»

Видання La Repubblica гравцям римського клубу дифірамби теж не співає. Крім стриманого коментаря щодо заслуг футболістів «Роми», автори сайту не оминули увагою й дію аргентинського нападника «Шахтаря».

2_39

«…«Шахтар» зіграв у захисті майже бездоганно, а в першій половині взагалі зробив це ідеально, й ловив у офсайдні пастки виконавців «Роми»… Проте в нападі гості покладалися на дриблінг, а не на швидкий перехід у контратаки. То ж не дивно, що Аліссон та П’ятов провели безтурботні 45 перших хвилин… Крім забитого м’яча, Джеко відзначився ще однією корисною дією. Саме на ньому свою червону картку заробив Іван Ордець... Проте, як це не парадоксально, але, отримавши на полі чисельну більшість, «Рома» знітилася. Можливо, це сталося через те, що команда була все ближчою до кінцевої мети й не хотіла спокушати долю навіть за таких обставин… В цілому гра господарів була зовсім не видатною, проте це не має значення. Було важливо перемогти, навіть ціною страждань на полі. «Рома» не виглядала блискуче, проте продемонструвала терпіння та концентрацію. Господарі дочекалися свого шансу й покарали «Шахтар» за вибір на користь вичікування… Вчинок  Феррейри важко назвати іншими словами, як не огидним та божевільним…»

Кореспонденти, мабуть, найбільш відомого італійського спортивного ресурсу La Gazzetta dello Sport написали текст про матч більш зухвалого змісту.

3_32

«…Тривалий час ставка на дриблінг у виконанні гостей давала свій результат, адже «Шахтарю» вдавалося тримати віжки гри в своїх руках і не давати «Ромі» створювати свої моменти. А без моментів не буває голів… У такому вкрай невигідному для господарів вигляді пройшла уся перша половина матчу, а гра проходила радше за домінування горизонтального, а не вертикального футболу… Але добре те, що закінчується на твою користь. Успіх у матчі з «Шахтарем» варто назвати найбільш важливим у тренерській кар’єрі Еусебіо Ді Франческо. Цей чвертьфінал – четвертий в історії «Роми» в Лізі чемпіонів та перший на шляху Ді Франческо. Так, гру важко назвати красивою, проте кого це зараз хвилює? «Рома» йде далі, перебування «вовків» серед сонму кращих клубів Європи подовжено ще на один раунд… Варто сказати й про те, що наставник господарів показав тренерське чуття, коли вирішив, що треба зміцнити правий фланг. Вочевидь, Ді Франческо не подобалось те, що «Шахтар» домінує на своєму лівому фланзі, де вільно дихав Ісмаїлі… Це була хитрість, яка себе виправдала, як і стратегія тренера «Роми» на матч у цілому…»

Автори сайту GianlucaDiMarzio пишуть про роль особистості в історії.

4_33

«…Розмови про те, що Джеко є одним з кращих бомбардирів у історії «Роми», більше не виглядають смішними… На своїх плечах боснієць «заніс» команду в чвертьфінал Ліги чемпіонів. З часів Габріеля Батістути у команді не було справжньої «дев’ятки», якою став Джеко. Проте тепер він має виграти з «Ромою» титул. Кажуть, що трофеї здобуваються за сприяння, в першу чергу, захисників, проте з таким нападником, як Джеко, титул виграти значно легше…»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Ліга чемпіонів. «Шахтар» і «Манчестер Юнайтед» вибувають на стадії 1/8 фіналу
Ліга чемпіонів. «Шахтар» і «Манчестер Юнайтед» вибувають на стадії 1/8 фіналу
Еусебіо Ді Франческо. Фото ФК «Шахтар»
Тренер «Роми»: Ми діяли добре, але я все одно боявся програти
Ордець: Першочергове завдання - виграти чемпіонат
Ордець: Першочергове завдання - виграти чемпіонат
Ліга чемпіонів. «Шахтар» зіграє у Римі бойовим складом: команди визначилися із заявками
Ліга чемпіонів. «Шахтар» зіграє у Римі бойовим складом: команди визначилися із заявками
Паулу Фонсека. Фото: AFP
Фонсека: Мені здається, що тим, як «Шахтар» проявив себе в Європі, має пишатися вся Україна
Еусебіо Ді Франческо. Фото: ФК Шахтар
Головний тренер «Роми»: Розраховую, що заб’ємо «Шахтарю» швидкий гол
Ліга чемпіонів. Матчі 1-го туру. «Шахтар» обіграв «Наполі», «Боруссія» з Ярмоленком програла «Тоттенгему»
Ліга чемпіонів. Матчі 1-го туру. «Шахтар» обіграв «Наполі», «Боруссія» з Ярмоленком програла «Тоттенгему»
Стадіон «Сіті ов Манчестер»
Квиток на гостьовий матч «Шахтаря» з «Манчестер Сіті» коштує 700 грн
Паулу Фонсека. Фото: ФК Шахтар
Фонсека про матч з «Ромою»: Моя команда у відмінному стані фізично, тактично й технічно
Дата публікації новини: