Чому Ярмоленко - цінний кадр, а Романчук приносить велику користь. Європейські ЗМІ про гру українців на футбольних полях

Чому Ярмоленко - цінний кадр, а Романчук приносить велику користь. Європейські ЗМІ про гру українців на футбольних полях
Андрій Ярмоленко

«Главком» не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних європейських чемпіонатах. Увагу шанувальників українських талантів постійно приковують наші гравці у кількох першостях, цього разу – насамперед у Польщі та Бельгії.

«Главком» не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Хавбек німецького клубу «Шальке» Євген Коноплянка провів черговий матч за свою команду в рамках вищого дивізіону країни Фрідріха Шиллера. Поєдинок проти «Майнцу» на території «Шальке» (2:0) Євген починав на лаві запасних. Після перерви господарі, які після першого тайму вели в рахунку 1:0, розвинули свою перевагу. Це сталося вже після того, як Коноплянка почав грати, починаючи з 68-ї хвилини. Цікаво, що Євген вийшов на позицію нападника. Достатньо швидко наш співвітчизник став помітною фігурою в матчі. Євген міг і мав доводити справу до розгрому, проте, відібравши м’яча у захисника, не реалізував вихід тет-а-тет з голкіпером, пробивши повз ворота. Серію Коноплянки без голів триває вже 595 хвилин. Наразі «Шальке» займає п’яту позицію з 16-ма балами в активі.

Авторитетний Kicker вказує на те, наш хлопець очікувань не виправдав. «…Коноплянка мав шанс зняти усі питання про переможця, проте зіграв не достатньо якісно – його удар не став гольовим… Вочевидь, від цього гравця тренерський штаб очікував більше користі…»

Щоб зрозуміти, наскільки вдалий матч провів Коноплянка, звернемося також до оцінки авторитетного статистичного порталу WhoScored. Аналітики цього ресурсу Євгену виставили бал, еквівалентний 6.3. Це найгірший показник серед усіх гравців «Шальке», не рахуючи ще двох виконавців, які вийшли на заміну.

Півзахисник клубу вищої ліги Польщі, Екстракласи, «Ягеллонії», Тарас Романчук, вийшов у стартовому складі свого колективу, а також відзначився голом. Поєдинок з «Аркою» завершився з рахунком 4:1 на користь суперника команди Романчука на його полі. На 34-й хвилині хавбек зміг замкнути подачу з правого флангу в штрафний майданчик опонента головою, точно переправивши м’яча в сітку воріт суперника. По закінченні цього матчу команда українського хавбек займає шосте місце в таблиці про ранги, маючи в своєму активі 20 очок.

2_012_01

Видання PrzegladSportowy нашого гравця похвалило. «…Романчук не тільки забив гол у ворота суперника, але й був одним з кращим у складі своєї команди. Цей гравець виділявся впевненими діями в середній лінії, й намагався вести колектив гостей уперед...»

Гравець клубу «Генк», а мова про такого українського хлопця, як Руслан Маліновський, минулий уїк-енд може записати собі в актив. Так, колишній гравець луганської «Зорі» та донецького «Шахтаря» в матчі з діючим чемпыоном Бельгії «Андерлехтом» забити не зміг, проте головне, що його команда перемогла (0:1), а сам Руслан провів гарний поєдинок. Маліновський дограв майже до кінця, адже партнер по команді змінив його вже на 94-й хвилині. Наш хлопець взяв участь у кількох небезпечних атаках свого клубу на ворота суперника, двічі загострював події на полі «розрізними» передачами.

По закінченні цього матчу «Генк» обіймає десяту позицію, маючи в своєму активі 14 очок.
Ресурс Standaard про дії українця відгукнувся схвально. «…Маліновський намагався вести гру свого колективу, був активним, перебуваючи, як у центрі, так і на флангах. Можливо, від нього було варто очікувати більше загрози в сенсі ударів по воротах, проте й без того немалу користь своїй команді він приніс…»

Футболіст німецької «Боруссії» з міста Дортмунд Андрій Ярмоленко в грі чергового туру в рамках німецької Бундесліги проти клубу «Айнтрахт» з міста Франкфурт на полі не з’явився. Усі 90 хвилин лідер збірної України просидів на лаві запасних. Проте навіть за таких обставин один з найбільш помітних та обговорюваних у німецьких ЗМІ гравців без уваги акул пера та клавіатури не залишився.

Так, провідне німецьке видання Bild відсутність атакуючого півзахисника й колишнього гравця київського «Динамо» в складі дортмундської «Боруссії» у виїзному матчі пояснило його нинішніми фізичними кондиціями – мовляв, Андрію треба просто перепочити… «Українець втомився й поки не витримує жорсткого ритму своєї нової команди… Крім того, не варто забувати, що за непідтвердженими даними в нього є пошкодження спини, й оскільки графік «жовто-чорних» передбачає два матчі на наступному тижні, рішення поберегти цього гравця досить логічне...».

.png_09.png_09

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: