Кращі, ніж Ярмоленко та Коноплянка – Шевченку на замітку. Європейські ЗМІ про українців за кордоном

Кращі, ніж Ярмоленко та Коноплянка – Шевченку на замітку. Європейські ЗМІ про українців за кордоном
Роман Яремчук. Фото: Twitter

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних  європейських чемпіонатах. Увагу шанувальників українських талантів постійно приковують наші гравці у кількох першостях, цього разу – насамперед у Бельгії та Англії.

«Главком» не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Хавбек клубу англійської Прем єр-ліги «Манчестер Сіті» Олександр Зінченко напередодні став активним учасником чергової звитяги свого клубу. «Блакитний місяць» обіграв «Челсі» в домашньому матчі (1:0) й іще відчутніше зміцнив позиції лідера в найбільш популярному чемпіонаті світу. Зінченко вийшов на позиції лівого захисника й провів на полі 87 хвилин. Олександр виглядав достатньо солидно. Як і в матчі проти «Вест Бромвіча», Зінчкенко отримав жовту картку, й був традиційно активним у атаці. В цілому наразі наш співвітчизник награв за МС вже 11 матчів, голів поки не забивав. «Сіті» займає першу позицію в таблиці про ранги, маючи 78 очок.

Автори City Watch Зінченку поставили вісім балів і дії Зінченка прокоментували наступним чином. «…Він був успішним як у обороні, так і в атаці. Коли він був на позиціях у середній лінії, непогано комбінував із Сане та Сілвою, проте головне, що він добре виглядав саме у захисті. Хосеп узяв його під своє крило й зробив з нього класичного фулбека…»

Видання Manchester Evening News Зінченку поставило шість балів і до його дій на полі поставилось більш прискіпливо. «…Кілька необачних дій Зінченка могли б дорого обійтися господарям в матчі проти більш небезпечного суперника, проте Зінченко добре підтримував атаку…»

.png_79

Хавбек бельгійського клубу «Генк», колишній футболіст донецького «Шахтаря» Руслан Маліновський, провів за свою команду черговий вдалий матч. У 29-му турі чемпіонату Ліги Жупілє «Генк» на виїзді зустрічався з «Ваасланд-Бевереном» й здобув перемогу з рахунком 1:0. Маліновський вийшов у стартовому складі своєї команди й провів на полі увесь поєдинок. Саме після його передачі «Генк» забив свій гол. Крім того, Маліновський заробив у свій пасив жовту картку. В поточному сезоні Руслан провів у складі «Генка» 31 матч, забив сім м ячів та віддав три гольові передачі. Клуб Маліновського займає в таблиці про ранги п яте місце з 44-ма балами.

Портал Sporza повз успіх нашого хлопця не пройшов. «…Саме такої активності чекають від цього гравця тренери – коли він грає відповідально на своїй позиції, проте й не забуває про те, що треба творити, й віддавати передачі вперед. Результативний пас – заслужений підсумок діяльності Маліновського на полі…»

Голкіпер іспанського клубу «Депортиво», орендований в київського «Динамо», Максим Коваль, провів прем'єрний матч за новий клуб – це була домашня для клубу Коваля зустріч із «Ейбаром» (1:1). І дебют Коваля був невдалим. Вже на 11-хвилині он пропустил, коли не дуже вдало зіграв на виході. А на 39-й хвилині Максим узагалі залишив свою команду в меншості. Коваль став першим голкіпером Примери в цьому столітті, який отримав червону картку в дебютному матчі.

.jpg_100Максим Коваль

Видання El Desmarque про гру Коваля написало жорстко. «...Лють Халка знищує «Депортиво»... Мабуть, цей голкіпер повинен спробувати миттєво забути свій жахливий дебют, який тривав усього 38 хвилин. Очевидно, що для того, щоб грати у воротах клубу Ла Ліги, треба показувати значно вищу майстерність та мати більше терпіння й розсудливості. Наразі Коваль дуже підвів свою команду, за його помилки заплатив увесь «Депортиво»…»

Форвард ще одного клубу з Бельгії, а мова про «Гент» і такого хлопця, як Роман Яремчук, провів чергову вдалу зустріч за свою команду. Не дивно, що Роман нарешті дочекався виклику у табір національної збірної України, адже в грі з «Остенде» (домашня поразка «Гента» 2:3) Яремчук у черговий раз забив, і взагалі справив враження хлопця, якому море по коліна – в деяких моментах Роман був просто-таки нестримним… Таким чином, наразі в активі Яремчука вже дев ять голів та дві результативні передачі. Його команда займає четверту позицію в таблиці, маючи 47 очок.

Сайт Voetbalkrant віддає належне Роману, проте про взяття воріт у його виконанні говорить побіжно. «…Гол Яремчука міг принести один бал господарям, проте на виході «Гент» програв. Втім, це не відміняє того факту, що цей нападник провів чергову якісну зустріч – з кожним матчем він стає все більше упевненим у собі…»

                                                                                      Максим Салівон для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: