Кубок світу. Віттоцці здобула другу перемогу за два дні, Меркушина у персьюті потрапила у топ-20

Кубок світу. Віттоцці здобула другу перемогу за два дні, Меркушина у персьюті потрапила у топ-20
Ліза Віттоцці

А от Віта Семеренко фінішувала лише у третьому десятку

Після доволі успішного виступу у спринті на етапі Кубку світу з біатлону сезону-2018/19 в Обергофі, від Віти Семеренко її прихильники очікували гідного продовження у гонці переслідування. І ці сподівання мали під собою підґрунтя, адже наша біатлоністка у суботу, 12 січня, стартувала шостою з відставанням у 29 секунд від переможниці попередньої гонки – італійки Лізи Віттоцці.

Втім, повторення успіху не сталося. Віта ще до першої позначки пропустила Анастасію Кузьміну. Але в обличчі словачки вона отримала хорошу швидку конкурентку, за яку варто було чіплятися, щоб скорочувати відставання від інших біатлоністок, які йшли попереду.

І Семеренко вдалося відіграти у Віттоцці кілька секунд за перші півтора кілометри, але при цьому вона скотилася на дев’яте місце перед першою стрільбою. На жаль, перша лежка Віті не вдалася... Три промахи відкинули її далеко у третій десяток. Натомість, у топ-20 піднялася Анастасія Меркушина, яка чисто подолала перший вогневий рубіж.

Щодо лідерів, то тільки Віттоцці зуміла закрити всі мішені, внаслідок чого її перевага над другим місцем, на яке піднялася шведка Ганна Еберг, складала неймовірні 42 секунди. Третьою зі стадіону вийшла норвежка Марте Олсбю Ройселанд, за якою слідувала ціла група біатлоністок.

Коли Віттоцці зробила один промах на другій лежці, здалося, що її перевага зменшиться. Однак всі її переслідувачки також настріляли щонайменше коло штрафу, і всі ті ж 40 з лишнім секунд залишилися між першим і другим місцями.

На другому колі Семеренко випередила Меркушину за рахунок швидкості. Проте на вогневому рубежі Анастасія знову була точною, піднявшись на 15-й рядок. А Віта відправилася ще на додаткові 150 метрів. Зі стадіону вона вийшла 26-ою, програючи більше хвилини першій шістці.

На третьому колі Віттоцці дещо знизила темп, чим дозволила суперницям скоротити відставання до 37 секунд. А один промах Лізи наблизив Доротею Вірер та Анаїс Бескон до неї. Італійка та француженка з нулями залишили третій вогневий рубіж і програвали лідерці трохи більше 30 секунд. Проте на трасі вони завадили одна одній в одному з поворотів, через що сталося падіння, і цей дует наздогнала Кузьміна.

На першій стійці обидві українки не закрили по одній мішені, тому зберегли майже аналогічні позиції, на яких і підходили до стрільбища. Справа у тому, що й інші спортсменки також мали промахи. На передостаннє коло Меркушина вийшла на 19-й сходинці, а Семеренко – на 27-й.

Ліза Віттоці лише підтвердила своє лідерство на останній стрільбі, оформивши другий «нуль» у гонці. Тільки Кузьміна, яка надзвичайно швидко та точно відстрілялася, залишалася реальною конкуренткою для італійки – між ними було 20 секунд. А за третє місце повинна була розгорнутися боротьба між Вірер, Бескон і Шевальє.

Кузьміна увімкнула всі свої резерви, аби наздогнати Віттоцці, але тільки скоротила відставання. До реальної боротьби справа не дійшла, і Ліза здобула другу перемогу за два дні. Анастасія фінішувала другою. А бронзовою призеркою стала Анаїс Шевальє, яка не залишила шансів на останньому колі Бескон і Вірер.

Меркушина на другій стійці закрила всі мішені та вийшла зі стадіону на 18-му місці. Анастасія у підсумку зуміла втриматися у топ-20, фінішувавши на 19-й сходинці. А стартувала вона, між іншим, лише 35-ою. Семеренко мала одне коло штрафу і на останній стрільбі. Тому піднятися з третього десятку Віті не судилося – 26-те підсумкове місце.

dwthnufwwaas-mn
Фото: IBU

Кубок світу з біатлону сезону-2018/19

Етап в Обергофі, Німеччина

Гонка переслідування, жінки

1. Ліза Віттоцці (Італія) (0+1+1+0) – 32:32.9
2. Анастасія Кузьміна (Словаччина) (2+1+1+0) - +14.5
3. Анаїс Шевальє (Франція) (2+1+2+0) - +27.9
4. Анаїс Бескон (Франція) (2+1+0+1) - +36.2
5. Доротея Вірер (Італія) (0+2+0+1) - +37.4
...19. Анастасія Меркушина (Україна) (0+0+1+0) - +2:12.5
...26. Віта Семеренко (Україна) (3+1+1+1) - +2:29.4

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Віта Семеренко. Фото: Sportarena
Як нагороджували Віту Семеренко за третє місце в Обергофі (відео)
Фото взяте з сайту tsn.ua
Кубок світу з біатлону. Норвегія лідирує у медальному заліку, Україна - четверта
Фото взяте з сайту radiosvoboda.org
Збірна Австрії оголосила склад на перший етап Кубка світу з біатлону
Йоганнес Кюн
Крістіансен збив Кюна в індивідуальній гонці у Поклюці. Це коштувало німцеві перемоги (відео)
Йоганнес Бьо
Йоганнес Бьо: Я, як Санта, піддався Мартену і подарував йому подарунок раніше
Лаура Дальмаєр
Лаура Дальмаєр пропустить етап Кубку світу в Обергофі
Віта Семеренко
Віта Семеренко увійшла в топ-6 спринтерської гонки на етапі Кубку світу в Обергофі
Валя Семеренко
Валя Семеренко фінішувала сьомою у гонці переслідування на етапі Кубку світу в Нове Место
Віта Семеренко
Віта Семеренко показала сьомий результат у спринті на етапі Кубку світу у Чехії
Дата публікації новини: