Ліга чемпіонів. «Манчестер Сіті» - «Шахтар» 6:0. Марні надії на потрапляння в плей-офф? (відео)

Ліга чемпіонів. «Манчестер Сіті» - «Шахтар» 6:0. Марні надії на потрапляння в плей-офф? (відео)
Фото: ФК Шахтар

Донецький клуб розгромно програв в Манчестері

Результати «Шахтаря» в Лізі чемпіонів не можна назвати хорошими. Після трьох турів підопічні Паулу Фонсеки знаходяться на останньому місці в турнірній таблиці, маючи в активі лише два очки. Стільки ж і у «Гоффенгайма", однак у «гірників» найгірша різниця забитих і пропущених м'ячів.

«Шахтар» в стартовому турі вирвав нічию у «Гоффенхайма», коли забив в кінцівці. Рахунок 2:2 не можна було назвати для команди вдалим. Такий же результат був зафіксований і в другому турі, коли «гірники» відправилися в Ліон, однак тоді вже французам вдалося врятуватися на останніх хвилинах.

Проти «Манчестер Сіті» в попередньому турі «Шахтар» в Харкові не показав нічого, тому «містяни» без особливих проблем перемогли з рахунком 3:0. Шансів пробитися в плей-офф Ліги чемпіонів стало все менше, враховуючи, що попереду чекав матч-відповідь - на виїзді.

Матч, який донецький клуб розгромно програв. «Манчестер Сіті», як і слід було очікувати, відразу ж прибрав до ніг ініціативу. Команда Хосепа Гвардіоли багато часу проводила з м'ячем і вже на тринадцятій хвилині відсвяткувала взяття воріт. Ріяд Марез справа в чужій штрафній площі накрутив суперника і виконав простріл, а Давід Сільва точно пробив з-за меж воротарського. Все геніальне просто. «Містяни» продовжували багато комбінувати, але максимальний темп не включали. Активним намагався бути Олександр Зінченко, для якого це був особливий матч - він грав проти команди, яка його виховала.

В середині першого тайму в грі трапився справжній цирк на дроті. Рахім Стерлінг зліва під кутом вискочив на побачення з голкіпером, зачепився ногою об газон і впав. Микола Матвієнко перебував в метрі від гравця «Манчестер Сіті», але арбітр якимось незбагненним чином угледів пенальті. До речі, обслуговував матч Віктор Кашшаї, який на Євро-2012 не зарахував чистий гол України у ворота Англії. Збіг? Тим часом, Габріель Жезус чітко реалізував одинадцятиметровий, і всяке подобу інтриги зникло зовсім.

Побиття донецького клубу продовжилося ще на старті другого тайму: Рахім Стерлінг отримав м'яч в центрі поля, втік від двох суперників і з лінії карного майданчика закрутив у дальню дев'ятку. Стрибок П'ятова лише додав ефектності цьому голу.

На жаль, чемпіон України так нічим і не відповів, а пропустив ще три голи. Знову з пенальті відзначився з пенальті Жесус, бразилець оформив хет-трик вже у доданий до другого тайму час, а перед ним голом відзначився Марез - 6:0.

Попри таку поразку «гірники» все ще зберігають теоретичні шанси посісти друге місце в групі F, відстаючи на 4 очки від «Ліона», який розійшовся миром з «Гоффенгаймом».

]]>

Ліга чемпіонів з футболу

Груповий етап, 4-й тур

Манчестер Сіті - Шахтар 6:0 (2:0)

Голи: 1:0 - Сільва (13), 2:0 - Жезус (24, пен), 3:0 - Стерлінг (48), 4:0 - Жезус (72, пен), 5:0 - Марез (84), 6:0 - Жезус (90)

«Шахтар»: Пятов, Ісмаїлі, Кривцов, Ракицький, Матвієнко, Степаненко, Майкон (Алан Патрік, 77), Болбат, Коваленко, Тайсон (Нем, 77), Мораес (Кайоде, 63)

Запасні: Шевченко, Бутко, Хочолава, Дентіньо

«Манчестер Сіті»: Едерсон, Вокер (Даніло, 61), Стоунз, Лапорт, Зінченко, Фернандіньо (Делф, 76), Давід Сільва (Гюндоган, 73), Марез, Бернарду Сілва, Стерлінг, Жезус.

Запасні: Мурич, Агуеро,Сане, Отаменді

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: