Ліга Європи. «Динамо» - «Ренн» 3:1. Футбол, на який заслужили київські вболівальники

Ліга Європи. «Динамо» - «Ренн» 3:1. Футбол, на який заслужили київські вболівальники
Динамо вдруге обіграло Ренн у поточному розіграші Ліги Європи
Фото: ФК Динамо

Кияни здобули впевнену перемогу і тепер поділяють перше місце в групі з «Астаною»

У минулому турі «Динамо» здобуло першу перемогу в сезоні в межах Ліги Європи. У перших двох турах кияни розчаровували своїх уболівальників, не зумівши перемогти «Астану» і «Яблонець». В обох зустрічах були зафіксовані нічиї з одним і тим же рахунком 2:2.

У першому і другому поєдинку «Динамо» упускало перемогу, дозволяючи супернику відіграватися. Проте, перемога над «Ренном»з рахунком 2:1 значно підвищила шанси столичного клубу на вихід з групи. Після трьох турів у «Динамо» п'ять очок, у «Ренна» три очки, а у «Яблонця» два очки. Як видно, кияни є одним з головних претендентів на вихід з групи, проте вся боротьба все ще попереду, за перше місце так точно, адже казахстанський клуб зіграв свій матч раніше, перегравши «Яблонець» і очоливши групу з вісьмома балами.

В межах чемпіонату України «Динамо» чекало чергове розчарування у вигляді поразки від «Шахтаря». Перемога «Астан»и та поразка від «гірників» повинні були зіграти свою роль. У першому випадку більше мотивації, у другому - злість після поразки від головного конкурента за золото національної першості. Півзахисник киян Беньямін Вербич перед матчем-відповіддю з «Ренном» зазначав, що поразка від «Шахтаря» повинна додати «Динамо» злості.

Щодо самого матчу проти «Ренна», то кияни почали його невпевнено. З м'ячем були французи, вони грали першим номером, однак першими і пропустили: кутовий зліва заробили «біло-сині», Циганков виконав подачу на ближню стійку, а Вербич головою підсік м'яч у ворота. Зеффан намагався вибити м'яч з лінії воріт, але махнув ногою повз нього.

Після голу господарі поля знову відійшли назад, але у цьому випадку вони могли собі це дозволити. «Ренн» продовжував грати першим номером, моменти були, але такі нагоди давали захисники киян, які кілька грубих помилок в свій пасив записали, однак гравці французького клубу цим не скористалися, тому Бойко був без роботи.

За дві хвилини до перерви Вербич міг оформити дубль, але після прострілу від Буяльського словенець головою відправив м'яч точно в руки голкіперу «Ренна». У першому таймі арбітр нічого не компенсував, тому команди пішли на перерву за переваги господарів поля.

Вже на старті другого тайму команди обмінялися моментами: на 49-й хвилині вирішив перевірити голкіпера гостей Буяльський, але його удар низом вийшов заслабким і точно в руки Коубека. «Ренн» відповів гостріше, коли пішов небезпечний простріл з лівого флангу, Сарр випередив Миколенка і пробив з лінії воротарського, але Бойко з другої спроби накрив м'яч.

Надалі господарі поля видали просто феноменальний відрізок. Все почалося з 100% моменту, який змарнував Сідклей: Кендзьора видав шикарну передачу з правого флангу на дальню стійку, але бразилець дивом не влучив у порожні ворота.. За хвилину до цього гостро поруч зі стійкою пробив Шапаренко.

Кияни надалі продовжували тиснути на ворота суперника, почали включати пресинг, французи змушені були захищатися великими силами на власній половині поля, але натиск підопічних Хацкевича лише посилювався. У підсумку за чотири хвилини гості пропустили ще два голи: Циганков виконав стандарт, закрутив м'яч у центр карного майданчика, а Миколенко вибіг з глибини і головою переправив м'яч у ворота - перший гол 19-річного захисника за основну команду «Динамо» і дебютний у Лізі Європи.

Після цього «Динамо» провело ще одну швидку і гостру атаку: Че Че віддав м'яч на лівий край карного майданчика на Шапаренка, той опинився 1 на 1 з голкіпером суперника, втім, пробив повз ворота. Але через хвилину Микола виправився: український півзахисник встояв в боротьбі з Ньямзі, вбіг до карного майданчика з лівого флангу і закрутив м'яч у дальній кут з 11-ти метрів -3:0.

Лише після цього кияни заспокоїлися і відійшли назад. «Ренн» ледь не скористався цим, але Бойко вдруге врятував свою команду, парирувавши постріл від Ньянга. За 10 хвилин до завершення основного часу французи більше хвилини володіли м'ячем і завершили атаку черговим ударом по воротах: Ньянг вистрілив з 13-ти метрів у лівий кут, але Бойко спокійно накрив мяч.

Кияни продовжували грати без м'яча, французи атакували, але безрезультатно. Втім, ближче до завершення матчу рахунок вони таки розмочили: гравці, які вийшли на заміну, спорудили гол, Ньянг отримав м'яч в центрі штрафного майданчика, змістився вліво, обігравши Бойка і прострілив у воротарський на Сібатшо, якому не склало труднощів з двох метрів розстріляти порожні ворота київського клубу.

На щастя, на більше «Ренна» не вистачило. «Динамо» здобуло впевнену перемогу з рахунком 3:1 і тепер поділяє перше місце в групі з «Астаною». У наступному турі кияни зіграють на виїзді саме з казахстанським клубом і можна впевнено говорити, що це буде матч з перше місце у групі.

Ліга Європи з футболу сезону-2018/19

Матч 4-го туру

«Динамо» (Київ, Україна) – «Ренн» (Франція) – 3:1 (1:0)

Голи: 1:0 – Вербич (14), 2:0 – Миколенко (68), 3:0 – Шапаренко (72), 3:1 – Сібатшо (90)

«Динамо»: Бойко, Кадар, Кендзьора, Бурда, Миколенко, Че Че (Сидорчук, 83), Циганков, Шапаренко (Дуелунд, 90+2), Сідклей, Буяльський, Вербич (Супряга, 90).

«Ренн»: Коубек, Ньямсі (Желен, 74), Да Сільва, Бенсебайні, Зеффан, Бен-Арфа, Поа, Буріго, Леа Сілікі, Сарр (Сібатшо, 71), Траоре (Ньянг, 46).

Попередження: Ньямсі (29), Траоре (32), Леа Сілікі (55).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: