Ліга націй. Словаччина - Україна 4:1. Невдалий експеримент від Шевченка (відео)

Ліга націй. Словаччина - Україна 4:1. Невдалий експеримент від Шевченка (відео)
Збірна України завершила виступ у груповому турнірі Ліги націй поразкою від Словаччини
Фото: ФФУ

Збірна України розгромно програла команді Словаччини

Відсутність травмованих Ярмоленка та Марлоса змушувала наставника збірної України Андрія Шевченка розраховувати на молодих виконавців у поєдинку 5-го туру Ліги націй УЄФА зі Словаччиною. На щастя, тренер міг собі це дозволити, адже українці вже забезпечили собі перше місце у групі та не залежали від результату у Трнаві.

Однак, навіть за такої ситуації Шевченку вдалося здивувати стартовим складом. І якщо вихід Бойка можна пояснити ротацією на воротарській позиції, то поява в основі Андрія Борячука сприймалася, як абсолютна несподіванка, навіть - сенсація. Ярмоленка ж на фланзі замінив вчорашній іменинник Віктор Циганков, а Олександр Зінченко мав спробувати відіграти на позиції Марлоса.

Пізніше стало відомо, чому у старті вийшов саме Борячук. Перед грою травму спини отримав Роман Яремчук. Окрім того, поглянувши на лаву запасних гравців, можна було констатувати, що (якщо не брати до уваги Андрія П'ятова) найстаршим серед них був... 28-річний Ігор Пластун. А Миколі Шапаренку та Віталію Миколенку взагалі виповнилося 20 і 19 років відповідно. І навіть важко було відразу пригадати, коли у збірної був такий молодий склад. Якщо такий взагалі був.

З капітанською пов'язкою вивів українських футболістів на звітний поєдинок 29-річний Євген Коноплянка, якому довелося віддати свою звичне місце на фланзі Зінченку та переміститися у центр, розташувавшись під Борячуком. У свою чергу очікувалося, що Зінченко змінить Марлоса, а виявилося по-іншому.

Перші хвилини матчу команди провели у розвідці, однак темп був доволі високий. На 6-й хвилині словаки заробили стандарт, який матеріалізували у забитий м'яч: Гамшик викотив сферу на Русняка, який змістився ближе до лінії карного і пробив точно у кут воріт Бойка - не обійшлося без рикошету від захисника, але рахунок на табло - 1:0.

Через чотири хвилини наша команда відповіла пострілом від Циганкова, але м'яч після рикошету опинився в руках словацького голкіпера Дубравки. Словаки відповіли гостріше: пішла передача з флангу у господарів поля, м'яч пройшов на лівий кут воротарського, звідки Гамшик з вбивчої позиції примудрився пробити повз ворота - відверто пронесло. 

До 23-ї хвилини словацькі футболісти створили ще два гострих моменти, але удари Мака і Зреляка з вигідних позицій також пройшли повз ворота Бойка. Втім, через 5 хвилин словаки забили вдруге, тут нарубав дров Бойко: травмований Куцка після надання медичної допомоги повернувся на газон, як отримав м'яч в центр, пройшов до воріт, і, що є сили, вистрілив в правий від себе кут воріт збірної України. Бойко сферу відбив, але якось кострубато, після чого м'яч «метеликом» влетів у сітку.

Під завершення тайму Беро і Гамшик по черзі пробили вище воріт Бойка, а Україна відповіла ударом Маліновського точно в руки голкіперу. Інтрига у матч повернулася на старті другого тайму: відбулася швидкісна атака гостей, у підсумку передача Караваєва з правого флангу, і Коноплянка з центру в дотик направляє м'яч в дальній кут - 2:1.

На жаль, прожила інтрига недовго, адже вже через п'ять хвилин Словаччина повернула перевагу у два голи: з лівого флангу увірвався у карний України Мак, який завдав разючого пострілу в ближній кут. Сфера потрапила в стійку і вилетіла в поле. На підборі виявився Русняк, який знову прострілив м'яч на ближню стійку, а Зреляк класно зіграв п'ятою, відправивши шкіряного у сітку воріт нашої команди.

Трохи згодом наша команда знову могла скоротити відставання до двух м'ячів, провівши контратака два в одного, але Коноплянці не вдалося відправити м'яч у сітку з вигідної позиції. Словаки відповіли моментально, коли Мак красивим обвідним ударом з правої відправив м'яч точно в кут воріт Бойка - 4:1. Після цього стало все зрозуміло. 

Україна мала ще одну нагоду забити другий гол, але удар Степаненка пройшов значно вище воріт, а під завершення матчу автоголом ледь не відзначився Циганков, який зрізав м'яч у власні ворота - врятувала поперечка воріт. У підсумку рахунок залишився незмінним - 4:1. Зазначимо, що чотири голи в офіційному матчі наша команда востаннє пропускала 12 років тому.

Ліга націй УЄФА

Словаччина - Україна 4:1 (2:0)

Голи: 1:0 - Русняк (6), 2:0 - Куцка (26), 2:1 - Коноплянка (47), 3:1 - Зреляк (52), 4:1 - Мак (61)

Стартовий склад збірної Словаччини: 23. Дубравка, 2. Пекарік, 3. Шкртел, 14. Шкриніар, 16. Ганцко, 6. Грегуш, 10. Русняк, 17. Гамшик, 19. Куцка (5. Беро, 30), 20. Мак (9. Стох, 69) 15. Зреляк (21. Дюріш, 82)

Запасні: 1. Kозачік, 4. Вавро, 7. Вайсс, 8. Дуда, 11. Немец, 12. Родак, 13. Грошовський, 18. Сабо, 22. Лоботка

Стартовий склад збірної України: 1. Бойко, 22. Матвієнко, 4. Кривцов (20. Пластун, 16), 5. Бурда, 21. Караваєв, 6. Степаненко, 17. Зінченко, 10. Коноплянка (7. Шапаренко, 65), 8. Маліновський, 15. Циганков, 3. Борячук (9. Коваленко, 62)

Запасні: 2. Болбат, 11. Петряк, 12. П’ятов, 13. Швед, 14. Буяльський, 16. Миколенко, 18. Яремчук, 19. Макаренко, 23. Лунін

Попередження: Бурда (22), Грегуш (49), Степаненко (87), Пластун (90)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Віталій Миколенко під 5-м номером
Середній вік запрошених на найближчий збір футболістів національної команди України - 24,6 року
Мірча Луческу
Луческу запропонував Шевченку провести два товариські матчі проти Туреччини
Євген Коноплянка. Фото Павла Кубанова
Коноплянка розповів про формат Ліги націй: Тут все просто
Мірослав Зелінка
На товариському матчі Україна - Туреччина працюватимуть арбітри з Чехії
Андрій Шевченко з підопічними
Збірна України Андрія Шевченка не програє вже дев’ять матчів поспіль
Андрій Шевченко
Шевченко викликав до збірної України Шведа та Борячука
Тренування відбудеться в Харкові на ОСК Металіст
Збірна України 12 жовтня проведе відкрите тренування в Харкові
Фото: ФФУ
Шевченко оголосив склад збірної України на стартові матчі Ліги націй проти Чехії та Словаччини
Денис Бойко, Андрій Шевченко, Сергій Болбат та Руслан Маліновський
Збірна України прибула до Словаччини: останні новини з табору національної команди (фото)
Дата публікації новини: