Маліновському – «Рома» й «Мілан», Петряку – новий шанс. Європейські ЗМІ про наших за кордоном

Маліновському – «Рома» й «Мілан», Петряку – новий шанс. Європейські ЗМІ про наших за кордоном
Руслан Маліновський

«Главком» не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних  європейських чемпіонатах. Увагу шанувальників українських талантів постійно приковують наші гравці у кількох першостях, цього разу – насамперед у Бельгії та Угорщині. «Главком» не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

У чемпіонаті Угорщини відбулися матчі чергового туру вищої ліги місцевого чемпіонату. Хавбек «Ференцвароша» Іван Петряк був у числі тих футболістів, які протистояли недавньому учаснику групового раунду Ліги Європи «Віді». «Ференцварош» виїзний матч програв (2:1), проте наш футболіст цей матч може записати собі в однозначний актив. Петряк зіграв усі 90 хвилин, а головне – відзначився забитим м’ячем. Таким чином, з початку сезону Іван забив п’ять голів та віддав чотири результативні передачі. У «Ференцвароша» залишилося 39 очок, він займає перше місце в таблиці (у «Відеотона» стало 35, третім іде «Дебрецен» з тридцятьма пунктами).

.jpg_209Іван Петряк

Про столичний угорський клуб зі славною історією варто сказати більше. Справа в тому, що команду «Ференцвароша» очолює колишній тренер київського «Динамо», який виграв з «біло-синіми» два наразі останніх для ДК титули чемпіона. Так от, незважаючи на те, що «Ференцварош» на всіх парах суне до першого місця за підсумками сезону, крісло під тренером «біло-зелених» злегка захиталося. Причина в тому, що Ребров не надто довіряє ветерану команди, її капітану й улюбленцю уболівальників Даніелю Бьоде. Мовляв, не дивлячись на те, що 32 річний Бьоде – третій бомбардир команди з п'ятьма голами. Недовіра призвела до конфлікту. За інформацією угорських ЗМІ, в матчі передостаннього туру з «Мезйокйовешд» Бьоде вийшов в основі і був замінений за рахунку 1:0. Залишаючи поле, незадоволений ветеран крикнув щось нецензурне на адресу Реброва, якому це перевели. В результаті один з кращих нападників в історії «Динамо» усунув Бьоде від тренувань з першою командою і не заявив на гру з «Відеотоном».

Повертаючись до Петряка, відзначимо, що ресурс Сsakfoci гру нашого співвітчизника помітив. «... У складі переможених варто відзначити Івана Петряка. Він і гол забив на диво гарний (обіграв захисника і підсік м'яч над воротарем, круглий від поперечини опинився в воротах), і в цілому був найактивнішим у складі гостей. Це його п'ятий гол у чемпіонаті, так що за результативністю українець наздогнав Бьоде. Схоже, Петряк свій шанс реабілітувати кар’єру використовує... »

Не менш вдалими вихідні були в одного з багатьох українців у чемпіонаті вищої ліги Бельгії. Хавбек «Генка» Руслан Маліновський взяв участь у матчі свого клубу з «Остенде». Поєдинок закінчився з рахунком 2:0. Перший гол в матчі на рахунку саме представника України. Солідний актив Руслана сягнув уже 11-ти голів та десяти результативних передач з початку сезону в усіх турнірах. «Генк» займає перше місце з 42-ма балами в активі.

Не дивно, що український хавбек близький до того, щоб продовжити свою кар'єру в Італії. ЗМІ повідомляють, що Маліновський веде активні переговори з «Міланом» та «Ромою». Варто сказати, що влітку реальним претендентом на Руслана була іспанська «Сельта».

Вже знайома нам Sporza про Руслана написала банальні, проте приємні для українського вболівальника, слова. «…Чергова якісна гра у виконанні Маліновського. Потужний і точний низовий удар у виконанні цього виконавця – вже як візитна картка цього футболіста. «Генк» має дуже якісного центрального хавбека…»

Колишній захисник донецького «Олімпіка» та львівських «Карпат» Олексій Дитятьєв тепер заробляє на хліб у Польщі. В черговому турі вищої ліги польського чемпіонату його «Краковія» мінімально обіграла «Погонь» з рахунком 2:1. Ця перемога стала третьою поспіль для «смугастих» в чемпіонаті країни, при цьому всі три успішних матчу команда провела з українцем в центрі оборони. В звітному поєдинку наш земляк провів на полі 90 хвилин і «відзначився» жовтою карткою.

Також відзначимо, що жодна інша команда не має в даний момент серії з трьох перемог в Екстракласі. На рахунку Олексія забитих м’ячів та результативних передач наразі нема. «Краковія» займає дев’яту позицію з 24-ма балами.

Портал SportoweFakty про виступ нашого захисника написав сухо й небагато. «…В окремих епізодах Дитятьєв втрачав позицію, проте в цілому відіграв непогано. Очевидно, що з огляду на рахунок, тренери «Краковії» ним можуть бути задоволені…»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: