Маркевич: Хотів би, щоб відродилися «Металіст», «Дніпро», «Кривбас» і запорізький «Металург»

Маркевич: Хотів би, щоб відродилися «Металіст», «Дніпро», «Кривбас» і запорізький «Металург»
Мирон Маркевич

Мирон Богданович також побажав Євгену Краснікову успіхів у «Динамо», але без його допомоги

Голова Комітету національних збірних команд Федерації футболу України Мирон Маркевич розповів про стан справ у «Динамо», чи погодився б повернутися у «Металіст».

Також фахівець торкнувся своєї подальшої кар'єри у ФФУ, зазначивши, що перевагу віддає клубній роботі.

Про півфінальні матчі Кубка України

«Та, яка у цих поєдинках могла бути інтрига? «Динамо» і «Шахтар» на голову сильніші від своїх опонентів. Все було зрозуміло ще до гри. Напевно, так і повинно було бути, що у фінал вийдуть наші вітчизняні гранди. Ось у таких зустрічах завжди очікується інтрига. У нас не так багато останнім часом хороших матчів. Так що, фінал Кубка України «Динамо» - «Шахтар» - це закономірність», - зауважив він.

Про нинішнє «Динамо»

«Респект тренеру «Динамо», що він з цієї команди починає щось ліпити. Радий, що у Хацкевича дещо виходить. Побачимо, що буде далі. Будемо робити висновки після того, як закінчиться чемпіонат і фінал Кубка України. Якщо справді кияни двічі обіграють «Шахтар», то можна буде говорити, що команда оживає. Проте, на сьогоднішній день, з тих футболістів, що були у Хацкевича, він зробив крок уперед зі своєю командою», - пояснив Мирон Богданович.

«Динамо» додало перш за все в агресії та деяких тактичних компонентах. Але не треба бути великим спеціалістом, щоб відмітити, що «Шахтар» має сильніший підбір гравців. Те, що «Динамо» не дало фактично жодних шансів «гірникам» в очній зустрічі, говорить про те, що тренерський штаб «Динамо» йде правильним шляхом», - продовжив він.

«Зараз «Динамо» не має можливості проявити себе в Європі. Якщо у наступному сезоні «біло-сині» вийдуть до Ліги чемпіонів, то там буде видно, як себе зарекомендують футболісти. Дуже скоро буде фінал Кубка України з «Шахтарем». Потім ці команди зустрінуться між собою у Києві. Що стосується Прем'єр-ліги, то ні кияни, ні «гірники» очки у матчах з іншими суперниками не загублять. Решта команд значно нижче класом вітчизняних грандів», - констатував Маркевич.

Про Євгена Хачеріді

«Радий, що нарешті з'явився тренер, який поставив його на місце. Такі футболісти, як Хачеріді, навіть ціни собі не можуть скласти. Потрібно було просто виходити на поле і грати, адже він захищав честь такого славетного клубу. Але то вже його проблеми. Наскільки я знаю, на нього не розраховують у «Динамо», - зауважив він.

Про протистояння «Шахтаря» та «Динамо» наприкінці чемпіонату

«Киянам на такій гарній ноті потрібно закінчити чемпіонат, щоб перемога над «Шахтарем» не була окремим спалахом. Команді Хацкевича потрібно виграти Кубок, а також поборотися за перше місце. Тоді можна буде говорити, що «Динамо» впевнено крокує вперед. Хоча, динамівці у «гірників» виграли об'єктивно. Хотіли більше перемогти, та й зіграли сильніше», - розповів Маркевич.

«Не думаю, що підопічні Фонсеки втратять залікові бали з іншими командами. Навіть якщо «Шахтар» програє «Динамо» і в обох колективів буде однакова кількість очок, то «гірники» все одно стануть чемпіонами. На перший план вийде різниця забитих і пропущених м'ячів. Проте варто підкреслити, що зараз у киян з'явився шанс, який треба використати», - додав він.

Про прихід колишнього спортивного директора «Металіста» Євгена Краснікова у «Динамо»

«Його робота говорить сама за себе. Він плідно працював у «Металісті». Ви знаєте, яку команду ми створили. Сподіваюсь, що в нього все вийде. Якщо йому не будуть заважати, то він допоможе «Динамо». Це однозначно», - пояснив функціонер.

Про відродження «Металіста»

«Звичайно, вірю. Знаєте, наш чемпіонат зараз настільки збіднів. Я би хотів, щоб не тільки повернувся «Металіст», а й «Дніпро», «Кривбас» і запорізький «Металург». Сподіваюсь, що це колись трапиться. З радістю хотів би приїхати до Харкова і подивитися, як команда вищої ліги виходить на поле. Чи «Дніпро»... Повинен бути один «Дніпро». Не тільки мені, а й усім вболівальникам хочеться, щоб ці команди повернулися назад. Адже декілька років назад в Україні був чемпіонат один з кращих у Європі. Дай бог, щоб у Ярославського все вийшло. Я двома руками «за». Харків заслужив на те, щоб мати хорошу команду», - зазначив Маркевич.

Про майбутнє місце роботи

«Якщо чесно, то я ще не вирішив. Якщо буде якась тренерська робота, яка мене зацікавить, то, звичайно, буду працювати у клубі. Якщо ні – сядемо за стіл перемовин з ФФУ. За цей час надходили пропозиції від певних команд, але опускатися нижче рівня «Дніпра» та «Металіста» мені не хочеться. Ті запрошення, що були, – мені не підійшли», - поділився наставник.

«Очолити «Динамо»? Ні-ні. Мене це питання не цікавить. Бажаю Краснікову успіху у «Динамо», але без мене. Конфлікт з Ігорем Суркісом ні до чого. Зараз «біло-сині» трішки рухаються вперед. Можливо, моя критика допомогла. Є рух вперед – значить, це вже добре. «Динамо» має бути топ-клубом не тільки в Україні, але і в Європі. Чи мріяв коли-небудь очолити «Динамо»? Звичайно. Думаю, що будь-який тренер про це мріє», - підсумував Маркевич.

За матеріалами FootBooml

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: