Не без українського сліду. Топ-10 найбільш високооплачуваних волейболістів світу

Не без українського сліду. Топ-10 найбільш високооплачуваних волейболістів світу
Дмитро Мусерський

У рейтинг, який склало американське видання, потрапив уродженець Макіївки

Американський сайт Gazetterview опублікував цікаву статтю про 10 найбільш високооплачуваних професійних волейболістів. Сайт не дає посилань на джерела інформації, тому говорити про стовідсоткову достовірність рейтингу не доводиться.

Проте, цифри та коментарі доволі цікаві. Особливо у світлі того, що у рейтинг увійшов волейболіст, який народився в Україні.

Вільфредо Леон (31.07.1993)

Амплуа: догравальник.
Команда: «Зеніт-Казань» (Росія).
Зарплата: $ 1.4 млн на рік.large

Найбільш високооплачуваним учасником рейтингу є кубинець Леон. Спортсмен заробляє майже півтора мільйона доларів на рік. Для порівняння, наприклад, приблизно стільки ж отримує гравець лави запасних в НБА або гравець НХЛ, чиїм завданням є виключно участь у бійках.

24-річний спортсмен є наймолодшим учасником рейтингу. Швидше за все, на його зарплату впливають швидке зростання як спортсмена та симпатична зовнішність. Леон – кубинець, однак має ще і польське громадянство. Він виступає за збірну Куби та російський клуб. Спортсмен зустрічається з полячкою. Нещодавно він заявив про своє бажання виступати за чоловічу збірну Польщі з волейболу. Вільфредо почав займатися волейбол із семи років, його першим тренером була мама.

Ервін Нгапет (12.02.1991)

Амплуа: догравальник.
Команда: «Модена» (Італія).
Зарплата: $ 1.35 млн на рік.

getimage_4

Француз Нгапет виступає і за чоловічу збірну Франції, і за італійський клуб. На його футболці стабільно знаходиться дев'ятка. На даний момент волейболісту 26 років. До речі, зі своїм зростом у 194 см він є найнижчим учасником рейтингу.

Батько Ервіна, Ерік, народився у Камеруні. Займався волейболом професійно у 1980-х роках. На жаль, незважаючи на свій безумовний талант у спорті та високі гонорари, Ервін Нгапет уже відзначився і на інших фронтах. Так, у грудні 2014 року волейболіст отримав три місяці умовно за бійку у нічному клубі. У 2015-му він напав на провідника поїзда.

Бартош Курек (29.08.1988)

Амплуа: догравальник, діагональний.
Команда: «Скра» (Польща).
Зарплата: $ 1.1 млн на рік.

147505036757eb7b7fd0dda.

28-річний поляк Бартош Курек виступає за збірну Польщі з волейболу та польський клуб «Скра». Волейболіст взяв участь в Олімпійських Іграх 2012 та 2016, а також виграв неймовірну кількість нагород і чемпіонатів за свою порівняно коротку кар'єру. Він виступає на позиціях догравальника та діагонального.

На ранніх етапах кар'єри гравця Курек грав в одній команді зі своїм батьком. Бартош Курек почав займатися спортом з баскетболу, але потім перейшов у волейбол. Дівчина спортсмена також є успішною волейболісткою.

Робертланді Сімон (11.06.1987)

Амплуа: центральний блокуючий.
Команда: «Саду Крузейро» (Бразилія).
Зарплата $ 0.967 млн на рік.

00670530

Сімон Робертланді – всього один з трьох не європейців рейтингу. Сімон народився в Гуантанамо (Куба). Наразі спортсмену 30 років, він виступає за чоловічу збірну Куби з волейболу та за бразильський клуб «Саду Крузейро».

Він – один з найвищих волейболістів рейтингу (208 см). В принципі, такий зріст може налякати кого завгодно, але тільки не учасника рейтингу найбільш високооплачуваних волейболістів світу. Робертланді вперше виступив за збірну Куби у віці 17 років, він також був капітаном команди протягом п'яти років. Спортсмен любить номер 10 і позицію центрального блокуючого.

Дмитро Мусерський (29.10.1988)

Амплуа: центральний блокуючий,
Команда: «Бєлогорьє» (Росія).
Зарпалат: $ 0.95 млн на рік.

01_mysli_o_vysokom_619x374

Дмитро Мусерський народився в Україні. Однак він виступає за чоловічу збірну Росії з волейболу та російський клуб «Бєлогорьє». Зріст спортсмена становить 218 см, що робить його одним з найвищих професійних спортсменів світу у всіх видах спорту. Навіть по фотографії можна сказати, що у нього велике та потужне тіло. Зустрівши його на вулиці, ви, швидше за все, не повірили б своїм очам. До слова, зріст найвищого гравця НБА становить 220 см, всього на 2 см вище Дмитра.

Мусерський народився та провів дитинство у Макіївці Донецької області. У волейбол почав грати у 8-річному віці. Першим клубом у професійній кар'єрі спортсмена була «Юракадемія». У 2005 році він був запрошений у Бєлгород.

У 2006 році Мусерський захищав кольори юніорської збірної України на чемпіонаті Східно-Європейської зональної асоціації у Харкові, а у складі молодіжної збірної Україні брав участь у чемпіонаті Європи у Казані. Наприкінці 2006 року змінив спортивне громадянство з українського на російське.

Александар Атанасьєвич (04.09.1991)

Амплуа: діагональний.
Команда: «Перуджа» (Італія).
Зарплата: $ 0.92 млн на рік.

1467662020577abec41cd42.

Проголошення імені Александара Атанасьєвича дається американцям з величезними труднощами. Сербський волейболіст виступає за збірну своєї країни й італійський клуб «Перуджа». Він є володарем медалей сербської, італійської та польської ліг, брав участь в Олімпійських Іграх 2012 року.

Атанасьєвич вважається одним з кращих нападників у світі. Спортсмену зараз 26 років. В цілому, автор статті вважає, що варто очікувати зростання волейболіста у цьому рейтингу.

Георг Грозер (27.10.1984)

Амплуа: діагональний.
Команда: «Локомотив» (Росія).
Зарплата: $ 0.87 млн на рік.

216bc7

Найцікавішим у волейболі, якщо порівнювати його зі спортом на кшталт футболу або баскетболу, є справжня інтернаціональність його найбільш високооплачуваних зірок. Георг Грозер – німець угорського походження. Він виступає за збірну Німеччини та російський клуб «Локомотив». Волейболіст представляв безліч успішних клубів, однак перша олімпійська медаль все ще очікує на нього.

Батько спортсмена, Грозер-старший, був успішний і як гравець, і як тренер. Георг Грозер відомий як динамічний і потужний нападник. Він встановив особистий рекорд під час Олімпійських Ігор 2012.

Метт Андерсон (18.04.1987)

Амплуа: догравальник, діагональний.
Команда: «Зеніт-Казань» (Росія).
Зарплата: $ 0.85 млн на рік.

1463721188573e9ce47b79f.

Меттью Джон Андерсон також відомий на прізвисько Метті. 30-річний волейболіст народився у Баффало, штат Нью-Йорк. Спортсмен виступає за російський клуб «Зеніт-Казань», є володарем ряду особистих нагород і медалей чемпіонатів, зокрема, бронзової медалі Олімпійських Ігор 2016.

Андерсон – високий і худий, його зріст становить 204 см, а от вага – всього 100 кг. Завдяки своєму зросту, він добре грає на блоці.

Максим Михайлов (19.03.1988)

Амплуа: діагональний.
Команда: «Зеніт-Казань» (Росія).
Зарплата: $ 0.714 млн на рік.

large_01

Максим Михайлов є російським волейболістом. Він виступає за збірну Росії і за російський клуб «Зеніт-Казань». Він виграв золоту олімпійську медаль у Лондоні у 2012 році. Михайлов також став найкращим нападаючим і найрезультативнішим гравцем тієї Олімпіади.

У свої 29 років він є потужним нападником: 203 см і 105 кг.

Іван Зайцев (02.10.1988)

Амплуа: діагональний.
Команда: «Перуджа» (Італія).
Зарплата: $ 0.62 на рік.

rlwdvkawfwutf.

Іван Зайцев – італійський волейболіст російського походження. Він виступає за чоловічу збірну Італії з волейболу й італійський клуб «Перуджа». Волейболіст є володарем бронзової та срібної медалей Олімпійських Ігор, а також багатьох інших нагород.

На початку своєї кар'єри він був зв’язковим, проте потім перейшов на позицію діагонального, що було більш логічно за його зросту у 202 см. Батько Зайцева також був волейболістів, мати – плавчинею. Іван Зайцев має багато шанувальників завдяки своїй агресивній манері гри та потужній атаці.

За матеріалами volleyplanet.ru

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: