Шевченко: Завдання листопадового збору – перевірити нових виконавців і награвати склад

Шевченко: Завдання листопадового збору – перевірити нових виконавців і награвати склад
Андрій Шевченко

Головний тренер збірної України поділився очікуваннями від майбутнього матчу зі словаками

Головний тренер національної збірної України розповів про підготовку до товариського матчу зі збірною Словаччини та новачків «синьо-жовтих».

Також наставник відзначив, що саме необхідно модифікувати у грі команди, та поділився планами на майбутнє.

Модифікація збірної

За словами керманича «синьо-жовтих», у матчі зі Словаччиною українська збірна не відходитиме від свої принципів побудови гри, але певні зміни все ж плануються.

«Своїми принципами ми не поступатимемося. А от модифікувати гру команди потрібно. У відборі, який завершився, ми не дорахувалися очок у матчах із сильними суперниками. Ми маємо модифікувати команду в плані уміння контролювати гру. Слід працювати над контролем м’яча. Наша команда створює гольові моменти, утім погано їх реалізовує», - сказав він.

«Потрібно краще розуміти, коли необхідно грати «першим номером», а коли перелаштовуватися, грати компактніше. У матчах із сильними суперниками ми створювали моменти, але не реалізовували їх, а потім нам дорого коштували помилки. Інколи футболісти не до кінця розуміють, як складається гра, а вони мають витискати максимум. Працюватимемо над стабільністю та надійністю в обороні», - зауважив фахівець.

Головне завдання – відновити гравців

Андрій Шевченко зазначив, що головне завдання на збір команди перед матчем із Словаччиною – відновити футболістів, які зараз виступають у складному графіку, а також розповів про стан півзахисника «Шальке» Євгена Коноплянки.

«У Євгена – невелике пошкодження. У понеділок у нього буде відновлювальне тренування, а у вівторок він має працювати у загальній групі. Наша головна проблема – втома футболістів. Розумію, у якому часовому цейтноті знаходяться зараз наші провідні команди: матчі внутрішніх турнірів, єврокубкові поєдинки. Це дуже важко. Тому будемо виходити ще й з цього. Можливо, по-іншому побудуємо тренувальний процес, більше розвантажимо футболістів, дамо можливість зіграти новачкам», - додав головний тренер збірної.

22365248_1487131838042581_7348724493708260099_n

Шевченко та його штаб

Про майбутнє

Як заявив Андрій Шевченко, найближчим часом він матиме розмову стосовно подальшої співпраці не лише зі своїми помічниками по тренерському штабу, а й з усіма спеціалістами, які працювали у головній команді країни.

«Мені потрібно переговорити зі всіма своїми помічниками. Кожен з них також брав на себе певну відповідальність. Вони приїздили в Україну, працювали на результат. По закінченню відбірного циклу у кожного з них, виходячи з оцінки реалій, склалися свої думки та бачення майбутнього. Я маю вислухати кожного. Якщо ми дійдемо до спільного знаменника, будемо рухатися далі. Це стосується, до речі, не лише тренерського штабу, а й лікарів, масажистів, усіх людей, які працювали на команду. Якщо ж хтось із певних причин не захоче продовжувати роботу, шукатимемо заміну», - розповів Шевченко.

Мета – вихід на Євро-2020

Головний тренер збірної запевнив, що національна команда має виходити до фінальної частини чемпіонату Європи.

«У нас немає іншого виходу. Потрібно демонструвати не тільки видовищну гру, але й здобувати результат. Перше-друге місця у груповому раунді відбору наступного континентального форуму дадуть можливість потрапити на Євро. Утім, поки немає результатів жеребкування, не варто оцінювати наші шанси», - зауважив він.

22281784_1487135494708882_2033212311466201174_n

Кадрова необхідність

Андрій Шевченко запевнив, що шість новачків, викликаних на спаринг із Словаччиною, це і плановий захід щодо можливості познайомитися з новими футболістами та оцінити їхні ігрові якості, і вимушена міра через значну кількість травм гравців збірної.

«Є низка футболістів, яких ми хотіли переглянути безпосередньо під час роботи у команді. Кожен із цих гравців у певних матчах себе дуже добре проявив. Товариські матчі для того й проводяться, аби дати футболістам шанс. На жаль, деякі з них отримали пошкодження. Той же Буяльський, який проводить хороший сезон у «Динамо», летить до Німеччини. Також не допоможуть збірній Степаненко та Гармаш. Тому потрібно було довикликати нових гравців. Ми переглядаємо велику кількість футболістів, тим паче, що сучасні технології дозволяють переглянути будь-яку команду і виконавця», - пояснив він.

«У нас багато скаутів, мої помічники переглядають гравців. Все залежить від того, як футболісти проявляють себе. Зараз ми викликали шість нових гравців. Тих, хто своєю грою змусив звернути на себе нашу увагу. Ми бачимо їхній потенціал, тому, власне, й запросили. Контрольні зустрічі – чудова можливість проявити себе. Хтось із дебютантів вийде зі старту, хтось на заміну. Завдання цього збору – перевірити нових виконавців і награвати склад», - додав наставник.

Плани на збори

Головний тренер національної команди поділився планами й стосовно можливої організації зимового та літнього зборів.

«Усе залежить від того, скільки українських команд вийдуть до весняної стадії єврокубків, адже у такому випадку їм доведеться коригувати тренувальний процес, а збори будуть дещо скороченими. Виходячи з цього, будемо будувати власні плани і ми. Влітку провести такий збір дещо простіше. Цього літа, можливо, проведемо його разом із молодіжною збірною», - підсумував Шевченко.

За матеріалами ФФУ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: