Тищенко та Варвинець зупинилися за крок від п'єдесталу на етапі Кубка світу в Контіолахті

Тищенко та Варвинець зупинилися за крок від п'єдесталу на етапі Кубка світу в Контіолахті
Артем Тищенко. Фото: ФБУ

Український тандем фінішував четвертим в одиночній змішаній естафеті

У захоплюючій одиночної змішаній естафеті сьомого етапу Кубка світу в Контіолахті українська збірна була на перших ролях, зі старту до фінішу ведучи боротьбу за медалі.

Про це повідомляє прес-служба Федерації біатлону України.

Серйозність намірів нашого молодого дуету вже на старті позначила Ірина Варвинець, яка навіть з одним запасним патроном на першу передачу естафети прийшла першою.

Єдиною сусідкою Іри виявилася японка Фуюкі Тачізакі, інші суперниці відстали на сім і більше секунд, що в умовах стрімкості одиночного міксту - багато.

Але другий етап змусив трохи стримати амбіції українських уболівальників - Артем Тищенко був досить точний, всього два запасних патрона, але швидкістю на дистанції поступався суперникам, і до екватора гонки наша команда прийшла шостою, відстаючи на 11 секунд від лідируючих норвежців, яких на лідерську позицію витягнув Йоганнес Бьо.

Третій етап - і знову Ірина Варвинець, і знову один запасний патрон, і прорив на лідируючі позиції. Марте Олсби, яка прийняла естафету від Бьо-молодшого, заробила штрафне коло на лежці і відкрила дорогу на перше місце суперницям. Краще за інших шансом скористалися француженка Анаіс Шевальє та Ірина Варвинець, що пройшла свій етап всього в шести секундах позаду лідера.

Стрімкий ритм гонки не дозволяв перевести дух. Особливо після того, як Артем Тищенко, ідеально відпрацювавши стрільбу лежачи, пішов на дистанцію лідером. Все коло до стійки український прапор був першим в проміжному протоколі. Більш того, Артем випереджав усіх суперників на 10 секунд. Стріляй чисто - і йди до перемоги, але якраз це Артему, на жаль, не вдалося. У той час як француз Антонін Гігона відбарабанив п'ять пострілів за 18 секунд, Тищенко довелося перезаряджатися після одного промаху, і на дистанцію він пішов в трьох секундах позаду лідера.

На жаль, поки Артем не готовий відігравати ногами у суперників такого рівня, залишалася надія - спробувати утримати друге місце. Від переслідувачів українця відділяло сім секунд, але ними були кращі «бігуни» світового пелотону - австрієць Юліан Ебергард і норвежець Йоганнес Бьо. На середині заключного кола обидва наздогнали Тищенка, і потім вже влаштували між собою дуель, розігруючи срібло і бронзу - краще в цій дуелі виявився австрієць. А перемогу досить впевнено, незважаючи на лише двосекундний гандикап на фініші, приніс французькій збірній Гігона.

Україна ж фінішувала четвертою, і, поклавши руку на серце, такий результат порадував, враховуючи передстартові розклади. Наша команда показала кращу точність серед всіх команд, використавши на восьми рубежах всього п'ять запасних патронів.

Кубок світу з біатлону сезону-2017/18

Етап у Контіолахті, Фінляндія

Одиночна змішана естафета

1. Франція (0 + 6) 33:29.1
2. Австрія (0 + 7) +2.4
3. Норвегія (1 + 11) +4.4
4. Україна (0 + 5) +10.8
5. Росія (0 + 8) +16.1

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: