Тренер збірної України з баскетболу Мурзін: Кожен у команді хоче потрапити на Чемпіонат світу

Тренер збірної України з баскетболу Мурзін: Кожен у команді хоче потрапити на Чемпіонат світу
Євген Мурзін

Наставник чоловічої національної команди розповів про очікування від початку відбору Чемпіонату світу-2019

У Києві розпочалися підготовчі збори чоловічої національної команди з баскетболу.

Відразу після їхнього початку головний тренер Євген Мурзін, чия робота у якості головного тренера за час після Євробаскету-2017 фактично не припинялася, розповів про свої очікування від старту кваліфікації на Чемпіонат світу 2019 року.

Також наставник поділився думками про стан баскетболістів, атмосферу у команді, а також охарактеризував збірну Туреччини, з якою українцям грати у неділю, 26 листопада, вдома.

Нагадаємо, що почне свій кваліфікаційний шлях «синьо-жовта» дружина у п’ятницю, 24 листопада, у Швеції.

Раніше було оприлюднено склад збірної України з баскетболу на матчі зі Швецією та Туреччиною.

Список із 14-ти гравців значною мірою співпадає із складом збірної на Євробаскеті-2017:

В'ячеслав Бобров, Сергій Гладир, Ігор Зайцев, Олександр Кольченко, Володимир Конєв, Максим Корнієнко, В'ячеслав Кравцов, Олександр Липовий, Денис Лукашов, Олександр Мішула, Руслан Отверченко, В'ячеслав Петров, Артем Пустовий, Олександр Рябчук.

Більш відчутних змін зазнав тренерський штаб. Тепер, крім Олександра Лохманчука, Євгену Мурзіну будуть допомагати Олександр Ворона, Максим Міхельсон і Вадим Пудзирей.

Про баскетболістів збірної

«По-перше, встиг скучити за хлопцями, цей час ми підтримували відносини, спілкувалися, щоправда, не з усіма, але стежив за кожним, переживав за кожного. Задоволений тим, як вони виступають у своїх клубах – усі на непоганому рівні, усі прибули у хороших ігрових кондиціях. Часу на підготовку мало. Зранку у понеділок нас було семеро, у багатьох у неділю ще були матчі, і ось вони збираються разом. Хоча всі команди в однакових умовах, тому не нарікаю, будемо займатися підготовкою, спілкуватися», - розпочав він.

Про атмосферу у команді та склад

«У нас справді хороша атмосфера у команді. Ми знайшли розумний баланс, я десь розумію побажання гравців, десь можу дати відпочити, десь піти назустріч, тому мене це не здивувало. Тим паче, виступати за збірну – це честь, і вмовляти нікого не довелося. Ви знаєте і про ситуацію із Пустозвоновим, він відіграє матч і відразу полетить з Америки. Бажання добре виступити у всіх величезне, і кожен хоче потрапити на Чемпіонат світу. Я цим задоволений», - зауважив наставник.

«З Петровим ми працювали, він був на більшості наших зборів, він проходив підготовку і минулого року. Тому із його потенціалом я знайомий добре. З Гладирем ми зустрічалися у Монако, це гравець серйозного рівня, думаю, він підсилить команду, я на нього розраховував. Те, що він дотримався наших домовленостей, ще більш приємно. На жаль, із Джетером не склалося, але попередньо він пообіцяв, що приїде у лютому. Тих, кого мали отримати, ми отримали, таких проблем, як у турків, у нас не має бути», - пояснив Мурзін.

5d5b477d-3b30-0000-1111-eefc2fac7714_sq

Про суперників – збірну Туреччини

«Хоча, згідно з останньою інформацією, «Фенербахче» може відпустити збірників, і там будуть усі, крім гравців із Америки. Я говорив з генеральним менеджером «Фенербахче», він сказав, що п’ять гравців, яких викликали, вирішили залишитися з клубом і не поїдуть до збірної. Буквально на наступний день капітан збірної Туреччини Мехмутоглу, заявив що він і партнери по команді однозначно будуть виступати за збірну. Якщо подивитися ширше на ситуацію, то головний радник прем’єр-міністра зі спортивних питань – Мехмед Туркоглу, і, схоже, там прийнято таке рішення на рівні прем’єра, що збірна Туреччини має бути найсильнішим складом», - розповів він.

«Я був три дні у «Дарюшшафаці», другий раз я у цьому клубі, уже з багатьма знайомий, значно простіше було знайти контакт. Ще чотири дні провів у «Фенербахче», крім того, відвідував дитячі школи, як цих двох клубів, так і «Ефес Пілсена», ми спілкувалися із представниками турецької Федерації, і зараз у нас є певні ідеї. Був я на двох матчах. Шикарні поєдинки – «Дарюшшафака» переграла «Фенербахче», потім гра «Фенербахче» з «Олімпіакосом», яка завершилася в овертаймі. Графік був насиченим», - зазначив Мурзін.

«Інформація є, але і сюрпризи будуть. Із Швеції ми повернемося лише 25 листопада під вечір, а 26-го вже будемо грати із турками. Максимум, що ми встигнемо, – провести одне тренування. Грати доведеться із листа, і тут не питання навіть в інформації, тут питання у тому, як відпрацювати те, що вже тобі відомо. Будемо старатися, і розраховую на підтримку, вона нам дуже знадобиться», - продовжив тренер.

Про зміни у тренерському штабі та розподіл обов’язків

«Так, ми зустрілися ще до початку зборів, і зараз уже почали разом працювати, притираємося. Обов’язки у всіх багатофункціональні, хлопцям поки непросто, для них це вперше робота із дорослою збірною. Ще потрібен час, адже на їхню допомогу я розраховую», - підсумував наставник збірної України.

За матеріалами офіційного сайту Федерації баскетболу України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: