Як Зінченко стріляв, а Маліновський витягав партнерів з халепи. Європейські ЗМІ про українців за кордоном

Як Зінченко стріляв, а Маліновський витягав партнерів з халепи. Європейські ЗМІ про українців за кордоном
Руслан Маліновський. Фото: ФК Генк

«Главком» не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних європейських чемпіонатах. Увагу шанувальників українських талантів постійно приковують наші гравці у кількох першостях, цього разу – насамперед у Бельгії та Англії.

«Главком» не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Хавбек клубу вищої ліги Німеччини Андрій Ярмоленко в першому матчі під керівництвом нового тренера вийшов з перших секунд і відіграв усі 90 хвилин. Гру з «Майнцем» на полі суперника «Боруссія» з Дортмунда виграла (0:2). Незважаючи на те, що Андрій результативними діями не запам’ятався, цей поєдинок Ярмоленко може записати собі в актив. Його команда змогла перервати серію з дев’яти матчів без перемог. Наразі Дортмунд займає шосту позицію й має 25 балів.

Ресурс DW про гру Ярмоленка написав схвальний відгук. «…Був одним з кращих у колективі гостей... Якщо в першому таймі він був малопомітним, то в другій половині став однією з головних дійових осіб. Важливо, що українець діяв у інтересах команди – він намагався підігравати партнерам. Тричі створював моменти для своїх колег, проте так само тричі Кагава й інші футболісти гостей його передачі не використовували…»

12

ЗМІ регіонального масштабу Revier Sport іншої думки. Як не дивно, автори цього ресурсу Андрію поставили низькі 4.5 бали (нагадаємо, що в Німеччині найвища «похвала» вимірюється «одиницею») й написали наступне. «…Українець дуже старався, проте виходило в нього небагато. Знову і знову він намагався обіграти по кілька опонентів за раз і припускався помилок… Запам'ятався хіба що його випад на користь Геррейро…»

Півзахисник лідера найбільш популярної ліги світу Олександр Зінченко дочекався дебюту в складі потужної нині команди Хосепа Гвардіоли в рамках англійської Прем’єр-ліги. «Манчестер Сіті» переграв такого суперника, як валлійський «Свонсі» на його території (0:4). Олександр з’явився на полі на 73-й хвилині матчу. Після цієї звитяги його команда має 49 очок у своєму активі й займає першу сходинку в таблиці. Причому відрив від найближчого переслідувача ще до кінця першої половини чемпіонату складає солідних 11 балів!

Журналісти Manchester Evening News після кожного матчу команд з цього міста виставляють своїм футболістам бали. Наш співвітчизник отримав цілком прийнятну «6»-ку. Автори цього ЗМІ проявили дотепність й дії на полі нашого виконавця охарактеризували словами «Дика стрілянина!». Вочевидь, таким чином натякаючи на активність Зінченка у відборі та біля штрафного майданчику суперника (на рахунку Олександра також один дальній удар).

.png_48.png_48

Авторитетний Guardian появу Зінченка увагою також не оминув. «…Останні 15 хвилин «Сіті» провів безтурботно. Гвардіола випустив на поле гравця збірної України Олександра Зінченка… Він запам’ятався бажаннями віддавати себе на полі без останку…»

Напрочуд «плодовитою» видалася середина тижня в хавбека бельгійського клубу «Генк», гравця збірної України Руслана Маліновського. Його команда грала у Кубку Бельгії з «Ваасланд-Бевереном». У драматичному матчі глядачі побачили шість голів в основний час – по три від кожного колективу – а також серію післяматчевих пенальті.

Маліновський не тільки забив одинадцятиметровий штрафний удар після того, як по закінченні 120-ти хвилин на табло горіли дві трійки, а й, що найголовніше, два голи протягом 90-та хвилин зустрічі! В активі Руслана забиті м’ячі на дев’ятій та 91-й хвилинах, а його команда пройшла у наступний раунд змагань.

Таким чином, з початку сезону доробок Маліновського складає вже чотири голи й одну результатну передачу.

Не дивно, що автори порталу Sporza діями на полі Руслана лишилися задоволеними. «…Зусилля героя матчу ледь не нівелювали невдалі дії футболістів «Генка» в обороні. Маючи такого футболіста, як Маліновський, господарям, таке враження, за результат можна було не хвилюватись… Останні матчі він провів не кращим чином, проте в цій грі був на висоті…»

45

Захисник болгарського «Лудогорця» Ігор Пластун теж зіграв зі своєю командою у матчі на Кубок країни, яку колектив з Разграда представляє в єврокубках. Проте, на відміну від Руслана та його клубу, «Лудогорцю» досягти необхідного результату й пройти в наступне коло змагань, не вдалося. Поразки команді Ігоря завдав колектив столичного ЦСКА, який переграв візаві на своєму полі – 2:1. Пластун відіграв усі 120 хвилин матчу (вирішальний м’яч суперник забив на 96-й хвилині в овертаймі).

Ресурс Sportal про дії колишнього футболіста «Карпат» та «Оболоні» написав наступне. «…Як від нього, так і від його колег по обороні гостей очікували набагато більш надійної гри. Зіграв не гірше, проте й не краще, ніж інші футболісти «Лудогорця»…»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: