Експерти розповіли, на яких автомобілях найчастіше скручують пробіг

Експерти розповіли, на яких автомобілях найчастіше скручують пробіг
Найчастіше пробіг скручують на дизельних автомобілях

Скручування пробігу іноді дозволяє шахраям підняти ціну автомобіля приблизно на чверть

Вживаний автомобіль – це завжди «кіт в мішку». Але деякий «секонд-хенд» можна віднести до особливої групи ризику. Наприклад, як свідчить дослідження carVertical – української компанії, яка спеціалізується на перевірці історії автівок – майже у 75% досліджуваних вживаних дизельних авто знайшлися маніпуляції з одометром.

«Дизельні двигуни це, як правило, вибір водіїв, які щодня долають великі відстані. Це головна причина, чому такі машини мають підроблені показники одометра на ринку вживаних автомобілів», – йдеться у дослідженні компанії.

Вживанi автомобілі з бензиновим двигуном менше схильні до шахрайства з пробігом: випадків відкатів пробігу серед бензинових авто 25%.

Впливає на статистику і вік автомобіля. Наприклад, машини, виготовлені між 1991 і 1995 роками, накручують найчастіше. Автомобілі цієї вікової групи вiдкатуються по пробiгу в середньому на 80 тисяч кілометрів.

Це й не дивно, адже старі автомобілі дешевше і простіше за технічної конструкцією, тому в них легше змінити показники одометра.

Показання пробігу автомобілів, виготовлених з 2016 по 2020 рік, накручувалися в середньому на 36 тисяч кілометрів.

Скручений пробіг на електромобілях – рідке явищеСкручений пробіг на електромобілях – рідке явище

А ось електромобілі та гібриди з фальшивими показниками пробігу є одним з найрідкісніших випадкiв - лише 0,6 відсотка випадків шахрайства з пробігом.

Згідно з дослідженням carVertical, залежно від віку та стану вживаного автомобіля, відкат пробігу дозволяє штучно завищити ціну автомобіля на цілих 25%.

«Дані демонструють, що вартість транспортних засобів, що імпортуються із США, може бути завищена до приголомшливих 6 тисяч євро. І це все завдяки декільком манiпуляцiям з показаннями одометра», – відмічають експерти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: