Mini перетворить старі автомобілі на електрокари

Mini перетворить старі автомобілі на електрокари
Mini перетворить старі автомобілі на електрокари
фото з відкритих джерел

MINI оголосила про запуск кампанії під назвою Recharged

Англійська автомобільна марка MINI, яка є дочірнім підприємством BMW, офіційно оголосила про запуск вельми оригінальної кампанії під назвою Recharged — у рамках цього заходу власники старих класичних автомобілів бренду отримають можливість оновити свій транспортний засіб до рівня сучасного електрокара. Для цього фахівці компанії пропонують власникам класики встановити під капот замість застарілого та досить шкідливого для екології двигуна внутрішнього згоряння сучасні електромотори та, природно, акумуляторні батареї для їх живлення.

За офіційними даними, виробник пропонує власникам класичних MINI замінити звичайний ДВЗ на електричну силову установку потужністю 122 кінські сили. При цьому акумуляторна батарея дозволить модифікованому транспортному засобу проїжджати на одному заряді до 160 кілометрів — цього, звичайно, замало для подорожей між містами, але для поїздок у межах великого міста запасу ходу вистачить із головою. Щобільше, оновлений електрокар має одну важливу перевагу — він надає доступ до так званих «зелених зон» у великих європейських містах, тоді як власникам ДВЗ-автомобілів туди доступ в найближчому майбутньому буде заборонено (а в деякі зони вони не можуть заїжджати вже зараз).

Крім того, завдяки електричній силовій установці автомобілі зможуть розганятися з місця до сотні за дев’ять секунд – це може здатися не дуже вражаючим, але варто нагадати, що йдеться про апгрейд класичних автомобілів типу Mini Cooper S 2000 року випуску. І, що найприємніше, разом з оновленою «начинкою» автолюбителі отримають і сучасніший салон — панель приладів буде оснащуватися сучасними датчиками, які повсюдно використовуються в просунутих електромобілях. Але якщо власнику така модифікація не сподобається, він завжди може повернути класичний мотор у свій компактний автомобіль – при модифікації кожен мотор маркуватимуть і відправлятимуть на склад для зберігання.

Представники компанії MINI заявили, що ця кампанія націлена на те, щоб надати власникам культових автомобілів нові відчуття від керування динамічним електрокаром. І, звичайно ж, таким чином бренд планує хоч трохи, але знизити обсяг шкідливих викидів в атмосферу. Аналогічні заходи розробляє і Ford, але лише у форматі проєкту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: