iPhone 11: чи варто купувати у 2020 році

iPhone 11: чи варто купувати у 2020 році
iPhone 11

Огляд iPhone 11 – переваги та недоліки смартфона у 2020 році

iPhone 11 можна назвати еволюційним продовженням iPhone Xr. Ці смартфони дуже схожі за технічними характеристиками. Але 11-й все ж таки помітно кращій за свого попередника. По-перше він має більш потужний процесор.

По-друге, у iPhone 11 більше камер. А це означає, і більше можливостей для шанувальників фотографій.

Проте, це все ж таки вже не топовий пристрій від Apple. То ж виникає питання: а чи варто його купувати у 2020 році? Що ж, давайте розбиратися.

У цьому огляді iPhone 11 ми розповімо про:

Переваги та недоліки

Переваги

  • гарна автономність;
  • чудова камера;
  • «доброзичливий» до очей дисплей.

Недоліки

  • мінімальна відмінність від більш дешевого iPhone Xr;
  • «швидка зарядка» не дуже швидка;
  • Блок камер іноді заважає тримати смартфон.

Головні факти

iPhone 11 (Фото: Techradar)iPhone 11 (Фото: Techradar)

Оперативна пам’ять, ГБ 4
Вбудована пам’ять 64/128/256
SIM-карта Nano-SIM + eSIM)
Процесор Apple A13 Bionic
Захист від пилу та бруду IP68
Стартова ціна, грн 30 000

В iPhone 11 добре збалансовані флагманські характеристики та ціна. Так, хтось може заперечити: це майже той самий Xr, але коштує дорожче. І якщо порівнювати деякі характеристики цих смартфонів, то складається саме таке враження.

Дійсно, iPhone 11 та Xr мають фактично ідентичні екрани – 6,1 дюйма з однаковою роздільною здатністю, типом матриці та частотою оновлення. Тобто дивлячись на дисплей, ви не побачите ніякої різниці.

Але є й суттєві відмінності. А саме, iPhone 11 має:

  • більше можливостей для фотографування завдяки додатковій камері;
  • більший на гігабайт об’єм оперативної пам’яті;
  • збільшену ємність батареї (щоправда несуттєво);
  • більш «просунутий» процесор;
  • кращий захист від вологи та пилу;
  • більш потужну зарядку.

Отже, якщо у вас вже є iPhone Xr, то міняти його на iPhone 11, мабуть, не варто. Але, коли мова йде про вибір між цими двома смартфонами, то треба розуміти, за що ви переплачуєте декілька сотень баксів.

Якщо перелічені переваги для вас важливі, то обирайте iPhone 11. А ось тим, для кого це дрібниці, можна не витрачати зайві гроші.

Екран

iPhone 11 (Фото: Techradar)iPhone 11 (Фото: Techradar)

Діагональ, дюйми 6.1
Тип матриці IPS
Частота оновлення, Гц 120
Розідльна здатність, пікселів 828 x 1792
Пікселів на дюйм 326

iPhone 11 має 6,1-дюймовий рідкокристалічний дисплей. Це не найбільший та не найсучасніший екран, який може запропонувати Apple. Наприклад, більш дорогий iPhone 11 Pro Max оснащений 6,5-дюймовим тачскріном OLED – технологія на основі світлодіодів, яка забезпечує найкращу на сьогодні передачу кольорів.

Проте, не треба думати, що 11-й має поганий екран. В нього гарна роздільна здатність та частота оновлення. Тож він достатньо «різкий» та кольоровий.

Також не треба забувати про особливість всіх сучасних «Айфонів» - чуб зверху дисплея, на якому розміщені фронтальна камера та датчик FaceID, який сканує обличчя власника.

Камера

iPhone 11 (Фото: Techradar)iPhone 11 (Фото: Techradar)

Основна, Мп 12
Ультраширока, Мп 12
Фронтальна, Мп 12
Відеозйомка (к/с) 4к(60)

Мабуть, головна перевага iPhone 11 – це камера. На задній панелі смартфона встановлено два об’єктива – широкий та ультраширокий (на Xr ззаду лише один об’єктив). Обидва – на 12 мегапікселів.

Смартфон добре справляється з нічною зйомкою. Звичайно, ви не отримаєте фотографії як вдень, але iPhone 11 вміє «бачити» те, що не бачить навіть ваше око. Щоправда, для цього девайс треба тримати нерухомо. В цей час він робить відразу декілька знімків при різних рівнях експозиції та різкості. А потім штучний інтелект об’єднує їх в одну найкращу фотографію.

На подібні фокуси iPhone Xr нездатний.

Батарея

iphone_11_03iPhone 11

Ємність, мАг 3110
Iвидка зарядка, Вт 18
Бездротова зарядка, Вт 7.5

iPhone 11 має відмінний показник автономності. Навіть якщо смартфоном користуватися дуже активно, його без проблем вистачає на день. І в деяких випадках батареє навіть може протриматися півтора-два дня.

Звичайно, це на найбільш автономний смартфон на ринку. Але як для iPhone він демонструє непогану витривалість.

Що ж стосується зарядки, тут Apple не зраджує своїм традиціям – в комплектації, як завжди, швидкої зарядки немає. Хоча смартфон підтримує зарядку потужністю до 18 Ват, що, правда, теж не є рекордним показником.

iPhone 11 також підтримує бездротову зарядку. Але й тут показник далекий від рекорду – до 7,5 Ват.

Вердикт

iPhone 11 – не можна вважати найсучаснішим смартфоном на ринку. Він оснащений рідкокристалічним дисплеєм, який поступається по характеристикам сучасним OLED-дисплеям.

Також можливості швидкої та бездротової зарядки, м’яко кажучи, не вражають.

Проте, смартфон досі може запропонувати одну з найкращих камер. А його автономність не підведе вас посеред робочого дня.

Він має потужний процесор та достатньо оперативної, щоб виконувати будь-які задачі.

Якщо для вас не принципово купувати саме iPhone, звичайно, ви можете знайти смартфон зі схожими характеристиками, але дешевше.

Але для тих, хто приглядається само до продукції Apple, iPhone 11 буде гарним варіантом, якщо у вас не вистачає грошей на iPhone 11 Pro та iPhone 11 Pro Max.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: