Як використовуються станції Starlink під час війни. Держспецзв'язку розповіла деталі

Як використовуються станції Starlink під час війни. Держспецзв'язку розповіла деталі
Гуманітарну допомогу надало незалежне агентство федерального уряду США USAID
фото: depositphotos.com

Обладнання використовують центральні органи влади та обласні військові адміністрації

З початку повномасштабної агресії Росії проти України від проєкту USAID (незалежне агентство федерального уряду США) наша держава отримала 5 тис. станцій супутникового зв’язку Starlink. Про це «Главкому» повідомив перший заступник голови Держслужби спеціального зв’язку та захисту інформації України Дмитро Маковський у відповіді на запит.

За словами Маковського, обладнання надійшло в Україну як гуманітарна допомога.

Вказані станції Starlink використовують центральні органи влади, обласні військові адміністрації та підрозділи Держспецзв’язку.

(для перегляду – натисніть на документ)

Маковський зауважив, що державні кошти на придбання, технічне обслуговування та абонентську плату станцій супутникового зв’язку Starlink не використовуються.

Нагадаємо, американське CNN повідомляло, що з 24 жовтня в Україні почалися перебої з роботою терміналів супутникового зв’язку Starlink від SpaceX Ілона Маска. Це стосувалося 1,3 тис. пристроїв, а причина, ймовірно, полягає у фінансуванні. SpaceX стягувала з українських військових $2,5 тис. на місяць за підтримання зв’язку з кожним з  терміналів. 

Як повідомляв «Главком», наприкінці жовтня мільярдер Ілон Маск і компанія SpaceX заявили, що не припинять роботи супутникової мережі Starlink в Україні, навіть, якщо Пентагон відмовиться її фінансувати. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: