Скільки грошей треба для щастя? Українці назвали суми

Скільки грошей треба для щастя? Українці назвали суми

Державна статистика свідчить: за рік зарплати зросли майже на 20%

фото: dtkt.ua

Мінімальна заробітна плата тепер складає 6,5 тис. грн

Державна служба статистики стверджує, що середня номінальна зарплата українців минулого року зросла майже на 20%. Дані за листопад 2021-го свідчили: цей показник становив 14 282 грн. Він зріс на 19,2% у порівнянні з 2020 роком.

Найбільша середня номінальна зарплата в Україні реєструється у галузі інформації та телекомунікацій – в середньому 27 141 грн. На другому місці – фінансова та страхова діяльність (23 419 грн); на третьому – державне управління й оборона; обов’язкове соціальне страхування (19 917 грн).

Розмір середньо заробітної плати у 2020-2021 роках (інфографіка: dtkt.ua)Розмір середньо заробітної плати у 2020-2021 роках (інфографіка: dtkt.ua)

Найменші середні номінальні зарплати – у сферах готельного бізнесу й організації харчування (8 824 грн); операцій з нерухомим майном (11 281 грн); адміністративного та допоміжного обслуговування (11 444 грн).

Нагадаємо, мінімальна заробітна плата на кінець минулого року в Україні складає 6,5 тис. грн. Вона зросла з 1 грудня. У законі про державний бюджет на 2022 рік передбачено, що наступного разу цей показник зросте з 1 жовтня до 6700 грн.

Скільки грошей вам потрібно в місяць? З цим питанням «Главком» вирушив на вулиці Києва. Відповіді вражають різноманітністю…

Катерина, 30 років, медпрацівниця

«Грошей ніколи не вистачає. Вистачає тільки на щоденні витрати. На глобальні цілі потрібно відкладати. На місяць 5 тисяч євро, прилизно так»

Вікторія, 35 років, менеджер

«Мені вистачає. Щоб закривати свої базові питання»

Назар, 18 років, студент

«Вистачає. Хто його знає? Скільки б не було, буде добре. Головне – классно жити і все»

Отець Володимир, 50 років, священник УПЦ

«В принципі вистачає. Не міряється щастя грішми. Щастя це коли живі і здорові батьки, живі і злорові діти, причому діти хороші, слухняні. Коли в сім’ї все добре. Оце щастя»

Сергій Олександрович, 68 років, пенсіонер

«Я живу так, щоб вистачало. У кожного свою цифра, мабуть. Ну, пару мільярдів»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: