Якщо завтра війна? Кияни розказали, чи готові йти на фронт

Якщо завтра війна? Кияни розказали, чи готові йти на фронт
«Росія планує масштабні військові дії проти України»

Чи боїтесь ви війни і як діятимете в разі мобілізації

Останні місяці західні ЗМІ оприлюднили низку доказів того, що Росія готується до вторгнення в Україну. Розвідки США, Великої Британії попереджають про ймовірність гарячої війни на Сході Європи свої уряди. Дійшло до того, що вчора посольство США в Україні закликало своїх громадян не подорожувати в Україну через «загрозу з боку Росії, що зросла». У посольстві нагадали про те, що «Росія планує масштабні військові дії проти України», і додали, що ситуація з безпекою вздовж кордонів України, в окупованому Росією Криму і на території ОРДЛО є непередбачуваною і може раптово погіршитися.

«Громадяни США, які вирішили поїхати в Україну, мають знати, що військові дії Росії в Україні серйозно вплинуть на здатність посольства США надавати консульські послуги, зокрема допомогу громадянам США, які залишають Україну», – йдеться в повідомленні.

Тим часом український уряд не помічає цієї паніки і випромінює спокій. Жодних тривожних заяв представники української влади в останні тижні не озвучували. Виняток трапився цього тижня. Столична влада несподівано оголосила про проведення навчальної евакуації. Щоб підготувати населення до можливої атаки з боку Росії, в столиці вмикатимуть навчальні сирени. Поки ж міська влада лише тестує систему сповіщення, «Главком» поцікавився людей на вулиці: готуються вони до війни чи до Нового року?


Георгій, 29 років, працівник ІТ сфери зауважив, що війни йому звісно не хочеться і йти на фронт він не готовий. «В мене зараз рідні, котрі потребують допомоги, тому не впевнений, що можу собі дозволити їх залишити без фінансової підтримки. Звісно, що війна прийде в мій дім, то виходу не буде», – зазначив він

Сергій, 29 років, будівельник, запевнив, що готовий, взяти зброю і піти захищати Батьківщину: «Війна страшна, але коли потрібно – тоді потрібно»

Сергій, 35 років, логіст, теж готовий іти на фронт: «Тому що це мій дім, і його потрібно захищати. Більше за свою сім’ю, ніж за державу»

Сергій, 23 роки, підприємець зазначив, що не володіє достатньою кількістю інформації, щоб знати буде війна. Проте він поділився своїм відчуттям: «Я не думаю, що це буде».

Нагадаємо, Департамент молоді та спорту Києва повідомив, що 29 грудня в Києві буде проведено перевірку готовності територіальної системи. В ексклюзивному коментарі «Главкому» заступник голови Київської міськдержадміністрації з питань самоврядування Андрій Крищенко заспокоїв: 29 грудня – це дата закінчення підготовчих заходів щодо територіальної оборони і насправді в цей день у столиці не будуть вмикатися сирени під час перевірки готовності територіальної системи оповіщення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: