«Піти на фронт – найлегше рішення». Депутат Держдуми виступив із цинічною заявою

«Піти на фронт – найлегше рішення». Депутат Держдуми виступив із цинічною заявою
Дмитро Вяткін
фото з відкритих джерел

Російські чиновники бояться їхати на війну

У Держдумі Росії виступив депутат правлячої партії Дмитро Вяткін, поправки про мобілізацію якого вчора схвалили у третьому читанні. Політик цинічно пояснив росіянам, чому він та його колеги депутати залишаться у безпеці, в той час як прості громадяни мають піти воювати проти України.

«Іноді здається, що написати заяву і піти на фронт – це найлегше рішення. Але за кожним із нас стоять громадяни», – не вигадав кращого пояснення Вяткін.

За словами парламентаря, депутати не повинні йти воювати, оскільки «мають донести важливість та критичність сьогоднішньої ситуації до кожного».

При цьому, згідно із чинним законодавством про мобілізаційну підготовку, вирушити на фронт депутати Держдуми просто не можуть – їм надано відстрочку. Проте сьогодні ж речник Держдуми Володін запропонував «вивчити» питання про мобілізацію тих, хто може бути затребуваний.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін звернувся до народу на федеральних телеканалах, в якому оголосив про «посилення мобілізаційних заходів» у Росії. 

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що Росія планує мобілізувати до армії 300 тис. резервістів. У зв’язку з оголошенням Кремлем часткової мобілізації, деяким категоріям населення від сьогодні заборонено покидати Росію. До переліку входять чоловіки у віці від 18 до 60 років, а також жінки до 45 років, які мають військову освіту або досвід служби.

Читайте також: Кого Путін мобілізує у першу чергу та чи вийде «відкосити»: всі деталі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: