Турецький концерн Baykar показав перший політ безпілотника Kizilelma (відео) 

Турецький концерн Baykar показав перший політ безпілотника Kizilelma (відео) 
Безпілотний винищувач має український двигун
скріншот із відео

На Kızılelma встановлено турбореактивний двигун української компанії «Мотор Січ», який дозволяє досягати максимальної швидкості 800 км/год 

У середу, 14 грудня, голова правління компанії Baykar та її технічний керівник Сельчук Байрактар поділився відео зльоту першого в Туреччині безпілотного винищувача Kızılelma. Кадри успішного випробування він опублікував у Twitter.

«Ми не могли більше тримати це на землі! Слава Богу...», – прокоментував Сельчук Байрактар. 

Як повідомляють турецькі ЗМІ, цей безпілотник має можливість посадки та зльоту на кораблі з короткими злітно-посадковими смугами. Один з них, корабель TCG Anadolu, який побудувала Туреччина, зараз проходить крейсерські випробування. 

Також Kızılelma може вести повітряний бій з агресивними маневрами та використанням ракет «повітря-повітря».

На новому безпілотнику встановлено турбореактивний двигун АІ-25ТЛТ української компанії «Мотор Січ». Завдяки цьому він може розвивати максимальну швидкість до 800 км/год. Його максимальна тривалість польоту становить п'ять годин, а верхня межа польоту – 12 км. Бойове навантаження безпілотника-винищувача становить одну тонну. 

Нагадаємо, турецький виробник бойових безпілотників Baykar планує оснастити безпілотники Bayraktar TB2 і Akıncı ракетами класу «повітря-повітря», що дозволить їм протистояти таким безпілотникам як камікадзе Shahed-136 та навіть літакам.

Також турецька компанія Baykar – виробник ударних безпілотних апаратів Bayraktar – вже зареєструвалась в Україні та придбала земельну ділянку для будівництва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: