Депутати затвердили бюджет Одеси на 2019 рік

Депутати затвердили бюджет Одеси на 2019 рік

Вперше за останні роки бюджет був прийнятий без суперечок і тривалих обговорень

Депутати Одеської міської ради затвердили бюджет міста на 2019 рік у ході сесссіі. За це рішення проголосували 56 депутатів, проти - 0, утрималися - четверо.

Доповідачем з цього питання виступила начальник департаменту фінансів, віце-мер Світлана Бедрега, яка заявила, що бюджет буде профіцитним, але економним.

«У 2019 місто розраховує отримати 9 млрд 368 млн грн доходів, що на мільярд більше, ніж в нинішньому році. Більшу частину доходів складуть податкові надходження (6,7 млрд), в тому числі 4,2 млрд - від податку на доходи фізичних осіб, - заявила чиновниця. - При формуванні видаткової частини враховувалися основні напрямки: фінансування всіх захищених статей бюджету - зарплата, енергоносії, медикаменти та харчування, реалізація міської політики соціального захисту».

Так як витрати складуть 9 млрд 22 млн грн, тобто бюджет буде профіцитним. Доходи міста в 2019 році за планом повинні перевищити витрати на 346 млн грн.

Основним джерелом наповнення скарбниці будуть податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок та плата на землю, акцизний збір на роздрібний продаж підакцизних товарів. У той же час, основні статті витрат - освіта та охорона здоров'я.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: