На Вінниччині почастішали випадки самовільного захоплення прибережних смуг

На Вінниччині почастішали випадки самовільного захоплення прибережних смуг

На Вінниччині почастішали випадки порушень природоохоронного законодавства в межах прибережно-захисних смуг, - констатують у Держекоінспекції області

Спеціалістами відділу державного екологічного нагляду (контролю) земельних ресурсів та надр, поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами Державної екологічної інспекції у Вінницькій області в ході проведення планових та позапланових перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства фіксуються порушення на територіях земель водного фонду.

Так, одним із підприємств, що розташоване у с. Малі Крушлинці Вінницького району, було здійснено самовільне зайняття 4 земельних ділянок водного фонду, які розташовані в межах нормативних прибережних захисних смуг струмків «Безіменних» на території Малокрушлинецької сільської ради. Внаслідок такої діяльності державі завдано збитків на суму 4 512 гривень.

Ще одне підприємство здійснило самовільне зайняття земельної ділянки водного фонду у межах нормативної прибережної захисної смуги струмка «Безіменний»  загальною площею 1,63 га на території Староприлуцької сільської ради Липовецького району,  внаслідок чого завдало збитків державі на суму 3093 гривні 02 копійки.

Порушення на землях водного фонду виявлено державними інспекторами також на території Сальницької сільської ради Калинівського району. Там фізична особа-підприємець без відповідного на те дозволу здійснила зняття та перенесення ґрунтового покриву із земельної ділянки водного фонду площею 304 м2. Державі завдано збитків на суму 1049 гривень.

В усіх цих випадках порушникам природоохоронного законодавства Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області пред’явлено претензії на вказані суми для можливості добровільного їх відшкодування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: