Начальнику Вінницької ДФС Осмоловському оголошено про підозру, - Луценко

Начальнику Вінницької ДФС Осмоловському оголошено про підозру, - Луценко

Про контрабанду горіхів на вінницькій митниці

Генеральна прокуратура заявляє про розкриття «стійкого ієрархічного об’єднання» в лавах Державної фіскальної служби.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу 16 липня, відповідаючи на запитання, чи вплинуть обшуки у вінницькій ДФС та затриманнякерівника одного з підрозділів на в.о керівника ДФС Мирослава Продана.

«Щодо Продана, на жаль, це правда. Десь на початку цього року ми отримали інформацію про правопорушення пана Продана, які не пов’язані з його посадою колишньою, правопорушення пов’язані з його нинішньою посадою – виконуючого обов’язки керівника ДФС», - відповів Луценко.

Генпрокурор додав, що не може сказати більше, тому що це таємниця слідства.

Він пояснив, що у січні 2018 року слідчі ГПУ зареєстрували провадження щодо, ймовірної, контрабанди горіхів на вінницькій митниці.

«Сьогодні було оголошено про підозру начальнику Вінницької ДФС Осмоловському, йому було оголошено про підозру у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 255 створення злочинної організації, ч.3 ст. 212 співучасть в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах, ч.2 ст. 364 зловживання владою», - сказав генпрокурор.

Згідно висновків експертизи, через такі злочинні дії на вінницькій митниці до державного бюджету не надійшло 300 млн грн.

«Ми вважаємо, що з 2014 року на території Вінниці було створено стійке ієрархічне об’єднання, до складу якого увійшли діючі представники ДФС, які мають серйозні зв’язки зі працівниками центральних урядових інституцій в столиці», - додав він.

«У 2015-2016 році ця злочинна організація забезпечила призначення на важливі посади в ДФС людей, які пов'язані з незаконною діяльністю на Вінницькій митниці», - заявив генпрокурор.

Він додав, що ця справа «не одного дня і навіть не одного місяця» і про її перебіг будуть повідомляти надалі.

Наразі слідство встановлює всіх причетних: перевіряє документи та підписи чиновників, чиї дії призвели до збитків держави.

На думку Луценка, більшість проблем з контрабандою і злочинними схемами в ДФС пов’язані з тим, що у відомства вже кілька років немає очільника.

Як приклад, він також привів проблеми на Волинській митниці, де лише адміністративних правопорушень працівників митниці за 18 місяців зафіксували близько 15 випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: