У Вінниці побудують вантовий міст, який з'єднає Замостя та Тяжилів

У Вінниці побудують вантовий міст, який з'єднає Замостя та Тяжилів

Генеральним планом розвитку міста передбачено будівництво транспортної розв’язки з влаштуванням переїзду з району колишнього хімзаводу від вулиці Академіка Янгеля до вулиці Ватутіна.

Сьогодні, під час сесії міської ради, депутати проголосували за розроблення детального плану території «Будівництво шляхопроводу від вулиці Батозька до вулиці Максима Шимка». 
Про це інформує прес-служба Вінницької міськради, повідомляє «Главком».
Наразі розробка проектування шляхопроводу на завершальному етапі, після завершення робіт її подадуть на експертизу. Паралельно проводиться робота щодо відчуження землі в постійне та тимчасове користування під майбутнє будівництво, оскільки існуючі параметри вулиць не дозволяють реалізувати проект. Ведуться переговори з Укрзалізницею.

Планується, що міст буде вантовим. Довжина шляхопроводу – близько 500 метрів. Також у планах з одного боку тротуар, з іншого – велодоріжка.  Буде облаштовано освітлення, а також у перспективі - опори контактної мережі для тролейбуса.
«Це важливе питання, яке стосується просторового розвитку і покращення транспортної інфраструктури міста Вінниці. Сьогодні, по великому рахунку, потрапити на Тяжилів ми можемо тільки через Брацлавську. Ідея цього проекту була закладена ще в 2007 році в Генеральному плані. Мова йде про те, щоб від вулиці Батозької до вулиці Максима Шимка через залізничну колію запроектувати вантовий міст, довжина якого близько 550 метрів. Реалізувавши проект, ми набагато покращимо ситуацію та знімемо напруженість транспортного сполучення по вулиці Брацлавській. Тому на сьогоднішній день нам необхідно завершити проектування цього мосту, зробити детальний план території, вирішити всі юридичні питання, пов’язані з користуванням земельними ділянками, для того, щоб можна було робити експертизу щодо можливості будівництва  цього мосту. А далі ми вже будемо шукати відповідний ресурс щодо самого будівництва цього мосту. Взагалі, цей процес достатньо довгий, будемо працювати в цьому напрямку», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: