У Вінниці відновили дах дитячого садочку

У Вінниці відновили дах дитячого садочку

В цьому році зроблено реконструкцію покрівлі дитячого садка №17

Протягом липня-вересня поточного року у садочку №17 (вул. Чумацька, 268) проведено реконструкцію даху з утепленням. Ці роботи дозволять підвищити енергоефективність та знизити затрати на опалення в холодну пору року. А діткам буде комфортніше перебувати у закладі.
Про це інформує прес-служба Вінницької міськради, повідомляє «Главком».
Завдяки фінансовій децентралізації видатки на капремонти у навчальних закладах Вінниці значно збільшились. Наприклад в 2015 році загальна вартість всіх капітальних вкладень була на рівні 18 млн гривень (разом з коштами державної субвенції). Це кошти, які були спрямовані і на школи, і на дитячі садки. В 2016 році ця сума становила вже – 62 млн грн, з яких 45 млн грн – кошти міського бюджету і 18 млн грн – державна субвенція. 
IMG_7865-Пано.jpgВ 2017 році капітальні видатки на дитячі садочки і школи (закупівля обладнання, ремонти дахів, заміна вікон, в тому числі будівництво спортивних ядер), становлять 95 млн грн (крім коштів інвесторів). В історії освіти Вінниці таких сум раніше не виділяли, це однозначно покращує матеріально-технічний стан закладів освіти, вважають в департаменті освіти міської ради. 
«Під час ремонту закладів освіти заходи з енергозбереження є пріоритетними. Адже це підвищує комфортність перебування дітей у школах та садках, також економляться бюджеті кошти, які ідуть на оплату за комунальні послуги та енергоносії. У цьому році проводилось чимало робіт по утепленню шкіл та садочків у різних куточках міста», – розповідає директор департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.
Наприклад, у 2017-му завершено реконструкцію з утепленням даху школи №16, (у 2016 році за фінансової допомоги ремонтно-будівельного командування військово-морських сил США тут утеплено фасад закладу та замінено вікна на металопластикові, за кошти міського бюджету утеплено стіни басейну школи). Завершилась термореновація й школи № 20. Цього літа у школі №35 завершилось комплексне утеплення будівлі, яке розпочалась минулого року з реконструкції покрівлі.
Також у поточному році у Вінниці проводилась термореновація дитячого садка №31, що по вул.Скалецького. А у садочку №29 (Некрасова,7) повністю замінено вікна 
В ДНЗ №17 в цьому році зроблено реконструкцію покрівлі дитячого садка №17, що по вулиці Чумацька, 268. Наступний етап термореновації будівлі – утеплення фасаду та заміна вікон.
Також Оксана Яценко розповіла, що у садочку №17 встановили додаткові ігрові елементи у рамках оновлення майданчиків для ігор. Загалом у 2017 році за кошти міського бюджету у шести дитячих садках міста встановили майже півтори сотні ігрових елементів 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: