У Вінниці вшанували пам’ять загиблих під час Революції гідності

У Вінниці вшанували пам’ять загиблих під час Революції гідності

З нагоди Дня гідності та Свободи у Вінниці сьогодні, 21 листопада, вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні. Саме цього дня у 2013 році на Майдан вийшли перші мітингувальники, які протестували проти раптового скасування тодішньою владою наміру підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Нині, о 10-ій ранку на Європейській площі зібралися представники влади, структурних підрозділів міськради та обласної держадміністрації, громадських організацій, учасники ООС, військовослужбовці, поліціянти та інші вінничани, які принесли квіти до Меморіалу Слави та пам’ятного знаку «Небесній сотні та Героям АТО».

Зауважимо, що як і минулоріч, цього разу обійшлося без тривалих та урочистих промов чиновників. Натомість виступив музичний гурт «RE’start». Двоє хлопців та дівчина виконали пісню “Білі лебеді”, присвячену тим, хто загинув на Майдані. Окрім того виконання танцю у декого з присутніх викликало сильні емоції, тож на очах кількох жінок були помітні сльози. Після виступу оголосили хвилину мовчання, згодом заграв Гімн України у виконанні військового оркестру, який супроводжував всю церемонію.

За тим перешли до основної частини відзначення Дня Гідності та Свободи – покладання квітів. Зауважимо, що насамперед чиновники та іще кілька вінничан принесли червоні гвоздики, перев’язані синіми та жовтими стрічками. Поклали квіти до інтерактивної стелли, Меморіалу Героям Небесної сотні, а також чомусь і до меморіалу загиблим під час Другої світової війни.

Нагадаємо, внаслідок подій під час Революції гідності офіційно загинуло 107 чоловік, ще дві тисячі – були поранені. Серед загиблих – троє людей з Вінницької області: Максим Шимко (Вінниця), Леонід Полянський (Жмеринка), Валерій Брезденюк (Жмеринка).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: