Натисніть «Подобається», щоб читати
    Glavcom.ua в Facebook

    Я вже читаю Glavcom в Facebook

    Вінничани самі обиратимуть, яких мавп придбає зоопарк

    • Розсилка
    Вінничани самі обиратимуть, яких мавп придбає зоопарк

    Які зміни очікуються у вінницькому зоопарку

    Вінничани можуть за допомогою голосування обрати, яких мавп придбає Подільський зоопарк.

    Про це розповів директор Подільського зоопарку Євгеній Ткачик.

    «З 19 березня по 10 квітня проходитиме голосування. Вінничани зможуть обрати, які нові мешканці будуть у зоопарку. Це або мавпи породи Бразза або Мона. Скільки їх придбаємо, ще невідомо, хочеться, звичайно, пару. Вартість однієї мавпи приблизно 68 тисяч гривень. Купуватимуться вони за кошти господарської діяльності.



    Молодих тварин спочатку привезуть з Туреччини чи Сирії в Одеський зоопарк, там вони мають пройти відповідну вакцинацію та акліматизацію. А потім їх доставлять у Вінницю.

    Поселяться примати у вольєрі, де був лемур. А він переїде у новозбудований вольєр», - каже директор зоопарку.

    За словами Євгенія Ткачика, всього у Вінниці є 11 мавп: 3 зелених, 5 павіанів гамадрилів та 3 «мармазетки».

    Взяти участь у голосуванні можна на сайті Подільського зоопарку. Або на його сторінці у «Фейсбук».

    Мавпа Бразза

    Хутро захисного зеленого кольору. Мордочки більш яскраві. Біла борода, червонувато-каштановий півмісяць на лобі і синя шкіра навколо носа у самців. Бразза, як і інші мавпи, мають розвинені защічні мішки. Зазвичай вони ховають у них багато їжі.  Багато часу мавпи проводять на деревах. Харчуються насінням, листям, плодами і комахами. Іноді в їх раціон входять пташенята, пташині яйця і дрібні плазуни.  

    Мавпа Мона

    Морда і кінцівки чорного кольору. Задня частина голови, потилиця і спина каштаново-бурі. Верхня частина голови темно-бурого, змішаного із зеленкувато-жовтим кольором. Над очима чорна смуга. А над нею інша бліда смуга. Борода жовтувато-біла. Шия, груди, черево і внутрішній бік передніх кінцівок білого кольору. Довжина тулуба дорослого самця 55 см., а хвоста — 60 см. Мона поширена в Західній Африці.

     

    Джерело: vinnitsa.info

    Коментарі ()
    1000 символів залишилось
    НАЙПОПУЛЯРНІШЕ