Білий дім звинувачує КНДР в атаці вірусу WannaCry

Білий дім звинувачує КНДР в атаці вірусу WannaCry
Світ готується відбивати нову хвилю кібератак

Уряд США заявив, що хакерський підрозділ, відомий як Lazarus Groupтпровів атаку WannaCry

Адміністрація Президента США Дональда Трампа звинувачує Північну Корею в організації кібератаки WannaCry, якої на початку цього року зазнали лікарні, банки та інші компанії по всьому світу.

Про це пише Reuters.

«Атака була широко поширена і коштувала мільярди, а Північна Корея несе пряму відповідальність», - заявив Том Боссерт, радник  з національної безпеки президента Дональда Трампа, в статті, опублікованій в понеділок увечері в Wall Street Journal.

«Північна Корея діє особливо неприйнятно, в основному неконтрольовано, протягом більш ніж десяти років, і її злоумисна поведінка стає все більш кричущою», - писав Боссерт. 

Очікується, що Білий дім у вівторок виступить з більш офіційною заявою, що звинувачує Пхеньян.

Уряд США оцінив з «дуже високим рівнем впевненості», що хакерський підрозділ, відомий як Lazarus Group, що працює в інтересах уряду Північної Кореї, провів атаку WannaCry, сказав високопоставлений представник адміністрації на умовах анонімності.

За словами чиновника, публічне засудження не буде включати будь-яких обвинувальних висновків або конкретних осіб. Але заява покликана змусити Північну Корею бути відповідальною за її дії і «підірвати і обмежити їх здатність проводити атаки».

Серед дослідників у сфері безпеки і посадових осіб в США широко поширена думка, що Lazarus Group несе відповідальність за злам Sony Pictures Entertainment в 2014 році, який знищив файли, просочився в корпоративні комунікації в Інтернеті і привів до звільнення кількох топ-менеджерів студії.

Sony також призупинила випуск комедійного фільму, що зображав правителя Північної Кореї Кім Чен Ина, через погрози хакерів.

Північна Корея неодноразово заперечувала відповідальність за WannaCry і називала інші звинувачення в кібератаках наклепницькою кампанією.

Нагадаємо, що 12 травня новий вірус із вимогою викупу вразив десятки тисяч комп’ютерів у різних країнах. Найбільше таких випадків виявлено в Росії, Україні і Тайвані. За даними Kaspersky Lab, було зафіксовано понад 45 тисяч подібних атак у 74 країнах світу.

Зокрема, подібної атаки зазнали лікарні Британії, іспанська компанія Telefonica, в Росії подібний вірус вразив внутрішню комп'ютерну систему МВС, а також компанію «Мегафон».

Пізніше спеціаліст з Британії випадково призупинив новий вірус.

За даними спеціалістів, атаку було скоєно кіберугрупованням з можливими зв’язками з Росією.

Читайте також: Вірус WCry і як вберегтися від світової кібератаки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: