Цукерберга тепер хочуть заслухати у парламенті Австралії

Цукерберга  тепер хочуть заслухати у парламенті Австралії
Марк Цукерберг

Користувачами Facebook є 15 млн австралійців за чисельності населення Австралії понад 24 млн осіб

Парламент та уряд Австралії збираються запросити керівника Facebook Марка Цукерберга до Канберри, щоб зажадати від нього пояснень, на якій підставі ця компанія передавала персональні дані австралійських користувачів Facebook китайському концерну Huawei.

Про це повідомляє телекомпанія SBS.

«Для нас абсолютно неприйнятно, щоб Facebook приховано передавала персональні дані Huawei. Ми хочемо дізнатися, чому Цукерберг це дозволяв, і, якщо буде потрібно, ми запросимо його виступити на відкритих слуханнях, він повинен пояснити це перед нашим комітетом і австралійським народом», - заявив заступник голови об'єднаного комітету з розвідки і безпеки обох палат федерального парламенту Австралії Ентоні Бірн.

При цьому законодавець наголосив, що користувачами Facebook є 15 млн австралійців за чисельності населення Австралії понад 24 млн осіб.

У свою чергу голова австралійського уряду Малкольм Тернбулл зауважив, що соціальні мережі швидко стали «домінуючими в усіх сенсах» у житті людей, відтак важливим є те, щоб користувачі знали, як використовуються їхні дані.

«Звичайно, існує неабияке занепокоєння стосовно Facebook - через конфіденційність. Тому я б хотів, щоб представник Facebook прийшов і дав свідчення перед нашими парламентськими комітетами. І звичайно, нам би хотілося бачити боса (компанії Facebook)», - сказав прем’єр.

Як відомо, у березні цього року компанія Facebook опинилася в центрі гучного скандалу після публікацій ЗМІ про передачу даних соцмережі компанії Cambridge Analytica.

22 травня Цукерберг виступив у Європарламенті та вибачився перед жителям Європи за витік даних. 

Як відомо, британська компанія Cambridge Analytica, яку звинувачують у зборі даних користувачів Facebook, заявила, що починає процедуру банкрутства у Великій Британії та припиняє свою діяльність.

Раніше Facebook визнав витік даних 87 мільйонів користувачів.

Правоохоронці провели обшуки в офісах компанії Cambridge Analytica в рамках розслідування отримання доступу до даних користувачів Facebook.

Нагадаємо, 10 квітня Марк Цукерберг дав свідчення на слуханні в Сенаті США і вибачився за витік конфіденційних даних.

Цукерберг заявив, що понад 20 тисяч працівників компанії будуть працювати над безпекою та аналізом контенту соціальної мережі.

Водночас, за даними соцопитування, скандал з витоком даних у Facebook не вплинув на більшість користувачів.

Читайте також статтю: Facebook контролює, Facebook контролюють

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: